La nova llei que el govern espanyol aprovarà «d'aquí a unes setmanes»

Pedro Sánchez ja va anunciar una llei similar en dues ocasions, que responen a «una demanda històrica» del sector

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, amb les banderes de la Unió Europea i d'Espanya darrere
Pedro Sánchez, president del govern espanyol   | Europa Press

El món de les 'start-ups' gaudiran d'un nou marc legal, després que el govern espanyol hagi decidit tirar endavant un projecte de llei destinat a aquest sector. Tal com va anunciar ahir dijous el president espanyol Pedro Sánchez, aquest projecte de llei inclourà diversos avantatges per aquest tipus d'empreses emergents i està previst que s'aprovi «d'aquí a unes setmanes».

Mitjançant aquesta llei, el govern espanyol vol donar suport als projectes empresarials emergents. Per això, la normativa permetrà al sector tenir bonificacions, incentis en la inversió i facilitats en els tràmits administratius. I és que, segons Sánchez, estem parlant d'empreses que tenen un «alt potencial de creixement i de creació d'ocupació i riquesa». D'aquesta manera, la nova llei reconeixerà la seva especificitat per acompanyar-les en el seu desenvolupament.

Una demanda històrica

L'anunci de Pedro Sánchez sobre la nova llei per a les 'start-ups' respon a una «demanda històrica» del sector. De fet, aquesta és la tercera vegada que el president espanyol anuncia una llei per a les 'start-up'. Fa dos anys, en la legislatura fallida, ho va fer per primera vegada. Al setembre del 2020 hi va tornar, prometent que estaria enllestida al desembre.

Ara, però, l'escenari ha canviat i Pedro Sánchez va anunciar que, al llarg de les pròximes setmanes, «portarem al consell de ministres una demanda històrica dels 'startapers' que és la primera llei d''start-ups', que serà una realitat en poques setmanes».

Per portar-ho a terme, l'executiu té previst aprovar el projecte de Llei de Foment de l'Ecosistema d'Empreses Emergents. Segons el president espanyol Pedro Sánchez, aquesta servirà per reconèixer l'especificitat de les empreses emergents com a «empreses amb alt potencial de creixement i de creació d'ocupació, riquesa i d'innovació».
 

Avantatges i bonificacions

Segons les paraules de Pedro Sánchez, el nou projecte de llei comportarà diversos avantatges al sector. Aquests passen, per exemple, per facilitar tots els tràmits administratius. A més, el nou marc legal per a les 'start-ups' inclourà avantatges fiscals i incentius d'inversió. Per últim, tal com assegura el president del govern espanyol, la llei també «ajudarà a retenir i a atraure talent necessari» i «impulsarà l'acostament entre la formació professional, la universitat i les empreses emergents».

Cop de mà a Salvador Illa

En els últims dies, Pedro Sánchez ha alternat la seva tasca com a president del govern espanyol amb la de líder del partit socialista. Dijous, el cap de files de PSOE entrar a escena dimecres passat a la campanya electoral als comicis del pròxim dia 14 de febrer. Com no podia ser d'una altra manera, Sánchez va donar suport al candidat socialista a la presidència de la Generalitat, Salvador Illa, mostrant-se convençut que l'exministre de Sanitat serà el pròxim president de la Generalitat.


Comentaris

envia el comentari