Imatge amb diversos bitllets i monedes d'euro

Salt amplia les ajudes a empreses i comerços per pal·liar els efectes del coronavirus

L'ajuda se suma als 50.000 euros destinats als establiments que han pres mesures per fer front a la Covid-19

L'Ajuntament de Salt, a la comarca del Gironès, ha afegit 250.000 euros a les accions de suport al teixit comercial i empresarial de la població per fer front a l'impacte de la pandèmia. La partida s'ha concretat un cop tancat l'exercici del 2020 amb un romanent de tresoreria de prop de quatre milions d'euros, un percentatge del qual es destinarà a aquest objectiu. L'ajut se suma als 50.000 euros destinats als establiments que han pres mesures per la pandèmia. El consistori està ultimant les bases i els requisits per accedir-hi, que publicarà en les pròximes setmanes.

El Pla de Reactivació Econòmica i de suport al teixit comercial de Salt inclou, a banda d'aquests 300.000 euros d'ajudes directes, diverses línies d'actuació com la gratuïtat de la taxa de terrasses per a bars i restaurants que es va impulsar durant el primer semestre del 2020 i que s'ha prorrogat fins al primer trimestre d'aquest 2021; la posada en marxa del Punt d'Atenció a l'Empresa i Comerç de Salt; la promoció de la venda telemàtica o la gratuïtat de la zona blava durant vint minuts per als clients del comerç local.

L'alcalde del municipi, Jordi Viñas, assegura que continuen treballant «per estar al costat» dels veïns i veïnes.

Salt incorpora tres nous agents de policia

D'altra banda, la Policia Local de Salt ha incorporat tres nous agents després d'un procés d'oposicions per mobilitat interadministrativa. Amb aquestes tres incorporacions, el cos ja compta amb 57 agents, després que aquest setembre ja van contractar tres persones més. Les sis places formen part de la planificació d'augment de la plantilla i cobrir les vacants.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Toni Vidal, ha afegit que hi ha «dos agents interins més» que han començat la seva formació a l'escola de policia. Pròximament, l'Ajuntament de salt també farà un procés de promoció interna de dues places de caporal i una de sergent.