Pugen a 61 els morts a la Residència Fiella de Tremp després d'una nova defunció

Paral·lelament, la Fiscalia provincial de Lleida ha obert diligències de recerca penal per la mort de 61 ancians

Pla general de la residència Fiella de Tremp. Imatge del 15 de desembre del 2020
La Residència Fiella de Tremp ha notificat una nova mort en les darreres hores | Catalunyadiari.cat

El brot de covid-19 que des de fa un mes afecta la Residència Fiella de Tremp ha causat una nova mort en les darreres hores, de manera que el total d'usuaris que han perdut la vida des de l'inici del brot és de 61.

Segons dades del Departament de Salut, aquest dimarts hi ha 5 residents positius ingressats a l'Hospital Comarcal de Tremp i 1 a una residencia de Guissona. Mentrestant, la xifra de treballadors positius es de 26. En total 67 residents ja s'han recuperat al centre i es manté sense cap resident positiu de covid-19, després que aquest diumenge acabessin l'aïllament els deu darrers usuaris.

Les visites de familiars als usuaris, van començar el divendres dia 18,ja que el centre ja té la categoria taronja. Salut recorda que serà d'aplicació el Pla de trobades amb persones residents per les festes de Nadal.

La justícia obre una investigació penal per la gestió de la residència

La Fiscalia provincial de Lleida ha obert diligències de recerca penal per la mort de 61 ancians en la residència de la Fundació Fiella de Tremp (Lleida) per Covid-19.

Segons ha informat la Fiscalia aquest dimarts en un comunicat, en els informes que havia sol·licitat a les administracions «apareix que en aquesta residència s'han produït 60 defuncions —ara 61— per Codvid-19 dels 150 residents el que suposa el 37,5% del total d'ancians que acollia el centre».

La Fiscalia de Lleida ha assegurat que aquesta xifra és «totalment extraordinària en relació amb l'ocorregut en altres residències i que pot ser indici de disfuncions greus en el seu funcionament» i ha agregat que a més 42 treballadors d'un total de 65 han resultat contagiats.

Ha precisat que en aquests informes es comuniquen «importants dèficits organitzatius que constitueixen indici de possibles delictes d'homicidi per imprudència i contra la seguretat en el treball». Amb aquests arguments, Fiscalia ha precisat que aquest dimarts s'han incoat diligències de recerca penal «per a esbrinar les possibles responsabilitats de la direcció del centre».

La Fiscalia de Lleida va rebre aquest dilluns l'informe que havia sol·licitat a la Conselleria de Salut de la Generalitat sobre el compliment de protocols el 9 de desembre.


Comentaris

envia el comentari