Imatge d'arxiu de fortes ventades

Nova York, assetjada per les restes de l'huracà Barry

La forta tempesta va engolir la ciutat nord-americana i va deixar fins a 70 litres en poca estona, provocant greus inundacions i el caos a molts punts

 

El primer huracà de la temporada de l'Atlàntic aquest 2019, anomenat 'Barry', va tocar terra a l'estat de Louisiana el passat 13 de juliol, però ràpidament va quedar debilitat a tempesta tropical amb vents de fins a 112 km/h. El fenomen va generar diversos desperfectes sobretot a l’estat de Louisiana, a 256 quilòmetres a l’oest de Nova Orleans, però els seus efectes destructius van arribar fins a la mateixa ciutat de Nova York.

A primera hora del matí del passat diumenge 14 de juliol, la tempesta tropical va avançar cap al nord-est dels Estats Units amb vents sostinguts de 75 km/h. Tot i que 'Barry' va anar perdent força amb el pas dels dies i també va perdre la seva estructura tropical, les seves restes van deixar quantitats destacables de pluja i forces desperfectes a la mateixa ciutat de Nova York, on es varen haver d'activar diversos avisos per inundacions sobtades, sobretot el dia 17 de juliol.

Fortes inundacions a Nova York

En tan sols mitja hora, a diferents punts de la ciutat es van arribar a recollir entre 60 i 70 litres/m2. Les inundacions van afectar sobretot les línies de metro, que es van veure inundades en poca estona. També nombrosos carrers i carreteres van quedar ennuegats d'aigua i van quedar impracticables per la quantitat de pluja caiguda en tan poca estona.

A part dels danys causats,  la tempesta va deixar imatges espectaculars. Es va arribar a veure com en poca estona l'illa de Manhattan quedava totalment engolida per la intensa pluja o nombrosos llamps 'atacaven' els grans gratacels de la ciutat americana. En resum, tot un espectacle visual.

Barry, el primer huracà de la temporada americana

Barry s'ha convertit en el primer huracà en arribar a la costa americana aquest juliol. I ho va fer arribant en categoria 1, en una escala que puja fins a 5 categories. Tot i això, va tenir les hores comptades com a huracà i ràpidament es va degradar a tempesta tropical, amb vents sostinguts que no arribaven als 120 km/h.

  

Milers d'habitants van ser evacuats de la costa sud dels Estats Units, es van cancel·lar nombrosos vols i el president del país, Donald Trump, va declarar l'estat d'emergència, davant la previsió de pluges torrencials i de la marea ciclònica (inundació costanera pels forts vents que empeny les aigües de l'oceà), ja que en alguns trams s'esperava que l'augment del nivell del mar fos de metre i mig.

També et pot interessar...