laurel

Llorer: propietats de la planta màgica de les divinitats

T'expliquem tot el potencial i els efectes que té

El llorer, que tradicionalment s'ha emprat per conferir més gust als aliments, constitueix també una font molt potent de propietats màgiques i medicinals. Tot seguit, et farem descobrir la vessant més sagrada d'aquesta planta que servia per a la coronació del Cèsar després d'aconseguir una conquesta i que Jesús duia quan va entrar a la ciutat de Jerusalem. Igualment, et mostrarem els seus beneficis a nivell protector i de purificació.

Una fulla ancestral i sagrada 

Quan el Cèsar romà feia la seva entrada triomfal en un indret conquerit, duia una corona de llorer, una planta que era considerada sagrada i relacionada amb la clarividència per tal de saber-se anticipar a allò que fos més convenient per al poble. Actualment, encara s'empra per tal de coronar els estudiants i també els atletes que triomfen.

Des de temps immemorials i fins a l'actualitat, el 'Laurus nobilis' és una de les fulles més aclamades per les virtuts que té per al cos i la ment, així com per les seves propietats màgiques. Antigament, les sacerdotesses que es trobaven al temple d'Apol·lo en mastegaven fulles per tal de treure profit dels seus poders i endinsar-se en una mena d'estat de trànsit.

En concret, el llorer és un arbust que prové de la Mediterrània i que té una altura d'entre cinc i deu metres. Se'l reconeix fàcilment per la seva tija gris i robusta, que dona lloc a unes fulles d'un verd blavós que són ovalades i gaudeixen d'un potencial aromàtic molt important. Igualment, fa una flor groga, tot i que la part que es fa servir per condimentar els plats són les seves fulles.

La planta del llorer és de fulla perenne, i consta d'una gran resistència pel que fa a les condicions de l'exterior. Un exemple d'això és que no li cal cap substrat especialment ric. Els enemics més notables del llorer són les temperatures baixes, quan produeixen gelades, i els paràsits de l'estil de les cotxinilles o els pugons.

Virtuts de la planta màgica del llorer

El llorer, a banda de constituir la representació de l'excel·lència i els triomfs, habitualment fa companyia als estudiants i als atletes per enfortir les capacitats que tenen. En el moment en què fem referència a les seves propietats màgiques, ens cal parlar d'una de les plantes de purificació i protecció  per excel·lència, que habitualment es fa servir en encanteris i rituals vinculats a la màgia blanca.

1. El llorer com a planta sagrada

Des de temps antics, les civilitzacions més importants de la Terra han conferit un caràcter sagrat al llorer: no era únicament la fulla de les adoradores del déu Apol·lo, sinó que igualment era una planta molt útil per als xamans i per als druides, per tal de contactar amb els déus dins de les creences animistes. Més endavant, a més, es va adoptar com a planta per connectar amb els esperits.

Fins i tot en el cas de la tradició judeocristiana el llorer va adoptar una transcendència sagrada, després de recopilar l'herència romana i grega: es tracta de la planta que simbolitza l'entrada a Jerusalem de Jesús, durant el Diumenge de Rams. Actualment, es beneeix aquesta fulla en un acte conjunt, i es conserva a casa per tal d'assolir prosperitat i protecció.

2. Protegir i purificar

A nivell ancestral, el llorer és una planta que protegeix i purifica, i habitualment les seves fulles es col·loquen a les entrades dels habitatges per tal de lluitar contra les malediccions i per fomentar l'entrada de la prosperitat i la felicitat a la casa. Tant de manera directa per al cos com de manera indirecta per a l'ambient i la llar, es tracta d'una fulla que ajuda a desinfectar i també a la neteja en general.

Les virtuts màgiques que té la fulla es maximitzen, encara que de manera inicial el poder que emmagatzema es relaciona especialment amb la protecció i la clarividència. Era molt freqüent trobar-la a qualsevol habitatge per tal de fer fora els esperits dolents, i igualment estava present en els rituals de protecció per tal de contrarestar el mal d'ull.

De la mateixa manera, aquesta fulla resulta altament adequada per a la renovació. Per aquesta raó, no és estrany que sigui un recurs màgic per tal de fomentar les èpoques de canvi i transició, així com per demanar bona fortuna en les noves etapes. Igualment, s'empra dins dels encanteris i rituals relacionats amb els diners, per tal de demanar que a la llar hi arribin la bona sort i els diners.

3. Oracle i clarividència

El cantó més sagrat del llorer fa que s'hagi estat emprant, des de fa molt de temps, com un mitjà per tal d'establir una connexió amb els esperits i els déus, com una porta d'entrada cap al més enllà i com un oracle que serveix per fer consultes sobre el futur i per reclamar la clarividència.

Fa molt de temps, aquesta fulla es considerava que era una planta divina, i se la relacionava amb l'energia de la vida i el Sol. De fet, a l'oracle de Delfos —que, ubicat al santuari als peus del Parnàs, era un indret per consultar el futur i per connectar amb les antigues divinitats gregues—, les sacerdotesses feien servir llorer de manera molt freqüent.

Habitualment, les sacerdotesses —que es posaven al servei de la gran pitonissa— mastegaven llorer o inhalaven els vapors derivats de pocions bullides per tal d'assolir un estat de trànsit i d'afavorir l'entrada a una dimensió diferent. Actualment, pitonisses i vidents encara se'n serveixen, i també es fa servir la fulla en encanteris i rituals per a la clarividència.

laurel
Juli Cèsar amb la corona de llorer, que simbolitza la clarividència, la divinitat i el triomf | Horóscopo Mágico

4. Virtuts medicinals

A banda de tenir notables propietats màgiques, el llorer també consta de propietats interessants per al nostre organisme. Mentalment, contribueix a fer-nos relaxar i a reduir l'estrès, i també resulta altament interessant per complementar les teràpies a nivell psicològic per combatre el desànim, la tristesa i la depressió. La planta ajuda a l'alliberament de la ment, i contribueix a reforçar l'optimisme i a la renovació.

Les seves fulles consten de vitamines, proteïnes i minerals, com ara la vitamina C i la B12, o el ferro. Es tracta d'un desinfectant potent, que lluita contra virus, gèrmens i polls. Especialment, a més, és molt utilitzat per lluitar contra les infeccions de tipus respiratori.

A banda d'això, el llorer consta de propietats antiespasmòdiques i antiinflamatòries. Per aquesta raó, constitueix un remei eficient contra l'artritis, i contribueix a la mobilitat de la gent gran. A més, consta de propietats diürètiques: contribueix a la circulació sanguínia i a l'eliminació de líquids, cosa que fa que sigui altament recomanable per tractar les afeccions de tipus cardiovascular.

Entre les virtuts que posseeix, també és remarcable el component cicatritzador que té, així com els seus avantatges a nivell digestiu. Ara bé, cal anar amb compte i evitar confondre aquesta fulla amb el llorer-cirer o llorer reial, conegut amb el nom científic de 'Prunus laurocerasus', perquè les fulles d'aquesta planta són tòxiques i, si s'ingereixen, podrien tenir conseqüències fatals per a la nostra salut.

Els usos màgics i medicinals del llorer

Hem pogut observar que les sacerdotesses, antigament, inhalaven llorer i el mastegaven amb l'objectiu d'entrar en un estat de trànsit. Actualment, aquestes utilitats s'han vist relegades per la utilització del llorer dins de rituals i encanteris, o per tal de treure profit de les seves virtuts tal com detallem a continuació.

1. Les infusions 

Quan s'assequen, les fulles del llorer deixen de tenir les seves propietats habituals. Per això, és molt més interessant que fem servir fulles fresques directament de l'arbust. Per cada tassa d'aigua, s'aconsella fer servir un parell de fulles o tres. Igualment, caldria fer bullir l'aigua primer i, a continuació, afegir-hi el llorer. Tot seguit, s'ha de tapar el recipient en qüestió i cal esperar una desena de minuts per tal de colar-ho tot després i obtenir, finalment, la infusió desitjada.

Aquesta infusió resulta perfecta per tal de contribuir a l'estimulació de les digestions, per afavorir l'estat d'ànim i per mitigar els dolors articulars, a banda de per reduir els símptomes de les infeccions de tipus respiratori.

2. L'oli 

Eres conscient que, a banda dels beneficis que hem explicat, el llorer també és un actiu molt valuós pel que fa a la bellesa i a l'estètica? Si el volem fer servir amb aquesta finalitat, resulta interessant obtenir oli de llorer a partir d'un procés que no resulta gens complicat i que et detallem tot seguit.

Agafem 30 grams de fulles de llorer —seria interessant que estiguessin ben netes i que fossin fresques—, les situem en un pot i hi posem oli per damunt. Col·loquem la barreja en un racó fosc i la deixem que maceri al voltant de quinze dies, sense oblidar-nos d'agitar-ho un cop al dia o cada dos dies. Quan ja hagin passat els quinze dies, colem la preparació i hi afegim fulles noves perquè l'olor es reforci.

3. L'encens

Un dels beneficis més importants del llorer és mental. L'encens resulta molt profitós si volem fer servir el seu poder per contribuir a l'estat d'ànim o per aprofitar els seus usos màgics. Un dels usos més interessants del llorer és el fet de cremar-ne les fulles, perquè alliberen un fum que purifica i consta d'efectes molt importants per a l'individu i per a l'ambient.

En aquest sentit, només caldrà que cremem la fulla al damunt d'un cremador o pot i que deixem que el fum vagi estenent-se per tota l'habitació: en comptes d'inhalar el fum de manera directa, deixem que entri de mica en mica dins del nostre cos. Ben aviat sentiràs els efectes relaxants que té, que són molt útils per conduir cap a la meditació o per fer disminuir la migranya i l'estrès.

Encanteris i rituals amb llorer

Els encanteris i rituals amb llorer es fan servir especialment per tal de demanar riquesa i bona fortuna, així com per reclamar neteja i protecció. Tot seguit, et mostrem els encanteris i rituals més eficients a l'hora de gaudir dels beneficis que aporta el llorer.

El ritual per aconseguir diners

Si tens ganes d'aconseguir diners, el ritual més adient és el que es fa amb sucre i llorer. Per tal de dur-lo a terme, encén carbó que s'encengui instantàniament i fes cremar les fulles de llorer de manera lenta, en un recipient adient. En cas que mentre van cremant vagis  afegint el sucre, obtindràs una substància caramel·litzada que podràs fer servir com a base. Simultàniament, és interessant que repeteixis una oració en què demanis riquesa.

En el moment en què ja hagis acabat de fer aquests passos i les cendres ja estiguin fredes, escampa-les i digues les oracions de nou. Pots dipositar cendres de llorer cremat a l'interior d'un sobre per tal de preservar el poder que s'ha alliberat mentre durava el ritual, i alhora és interessant que pensis en els teus desitjos de riquesa i de bona fortuna. 

El ritual per demanar protecció

Mira de fer aquest ritual amb l'ajuda de llorer, aigua i sal per tal de foragitar de casa teva els mals esperits i per conferir protecció a l'entorn que t'envolta. Només et caldrà lligar les branques de llorer amb una cinta negra o amb fil de lli. A continuació, disposa un bol amb aigua i posa-hi sal. Prepara un altar i, allà, fes servir la sal per beneir l'aigua a través d'una oració en què requereixis les forces dels déus.

Col·loca el llorer dins de l'aigua amb sal mentre visualitzes els desitjos que tens i demanes que s'esvaeixin tant les energies negatives com els mals esperits. Mentre dius en veu alta oracions que demanen que vinguin les bones energies, esquitxa l'habitació amb el preparat.

També et pot interessar...