Més de 30 morts a l’Índia pels llamps d’una forta tempesta

Els fets van passar aquest diumenge a l’estat indi d’Uttar Pradesh, al nord del país. Moltes de les víctimes s’han registrat a les principals ciutats de la zona

Els llamps són un dels factors més perillosos de les tempestes, ja que les descàrregues elèctriques poden acabar amb la vida de les persones en qüestió de mil·lèsimes de segons si aquests impacten directament a sobre d’algú. Això és el que ha passat aquestes últimes hores  a l’Índia, on una forta tempesta acompanyada d’una gran activitat elèctrica ha causat la mort d’almenys 32 persones per aquesta raó.

Els fets van passar aquest diumenge a l’estat d’Uttar Pradesh,  al nord de l’Índia, on una potent tempesta elèctrica va deixar aquesta escandalosa xifra de víctimes mortals a causa dels impactes dels llamps, segons han informat les mateixes autoritats locals. De fet, dissabte ja hi va haver un mort per aquesta raó a la zona,  però no va ser fins l’endemà que es va disparar la xifra de defuncions a causa de les males condicions meteorològiques.

Concretament, els morts es van comptabilitzar en diverses ciutats principals de la zona. Les ciutats de Kanpur i Fatehpur van registrar 7 morts cadascuna, 5 a Jhansi, 4 a Jalaun, 3 a Hamirpur, 2 a Ghazipur i 1 a Haunpur, Pratapgarh, Chitrakoot i Kanpur Dehat.

Llampegada aquestes últimes hores al Delta de l'Ebre
Els llamps són el factor més perillós de la majoria de les tempestes | Agustí Descarrega

 

En aquest sentit, el cap del govern estatal d’Uttar Pradesh, Yogi Adityanath, ja ha ordenat que  les famílies de les víctimes siguin indemnitzades, mentre que també es va iniciar des del principi la el repartiment de l’assistència mèdica per als 13 ferits que van causar els llamps, tal com informa la cadena índia NDTV.

L’índia, un país castigat també pels monsons

Més enllà de la trista notícia dels més de 30 morts pels llamps aquest diumenge, l’Índia ha patit recentment també la força dels monsons,  el fenomen meteorològic estacional que afecta sempre aquesta època de l’any tota aquesta àrea més al nord del sud-est asiàtic. Les fortes ventades, els aiguats torrencials i les greus conseqüències derivades per la situació han causat ja la mort d’almenys 65 persones, desenes de ferits i milions d’afectats al nord-est del país i també al Nepal.

També et pot interessar...