Més ajudes als autònoms des del Govern després de la indignació del col·lectiu per les darreres

El Govern es planteja fer dos pagaments més d'ajudes a autònoms durant la primavera

Dues persones treballen en un coworking a Barcelona.
El nou mecanisme per atorgar les ajudes l'explicarà el Govern la setmana que ve. | ACN

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha avançat que l'executiu català es planteja allargar els ajuts per als autònoms afectats per la crisi i fer un parell de pagaments més durant la primavera. En una entrevista a 'El Matí de Catalunya Ràdio', Budó ha afegit que probablement la setmana que ve s'explicarà el nou mecanisme de funcionament d'aquestes ajudes després del col·lapse del sistema anterior. I ha insistit que el primer tram es pagarà abans de finals d'any. «Garantim que abans del 31 de desembre les ajudes estaran ingressades als comptes de les persones autònomes», ha assegurat.

La consellera ha recordat que aquesta setmana el Consell Executiu ja va fer un primer pas aprovant al creació d'un registre per a les ajudes per a autònoms. Un registre que, segons la portaveu del Govern, permetrà fer una «radiografia sobre el grau d'afectació dels autònoms per poder calibrar bé els ajuts».

Els ajuts culturals sí que sortiran, finalment, aquest divendres

Finalment, a més, hi ha bones notícies per als professionals de la cultura. Els professionals de les arts escèniques, arts visuals, música i d'altres activitats culturals, siguin artístiques, tècniques o de docència, poden demanar, a partir de divendres l'ajut de 750 euros que ha aprovat el Govern per pal·liar la situació del col·lectiu arran de la pandèmia. S'estableix que el criteri per atorgar els ajuts és la presentació dins del termini, que és de set dies naturals, sempre que es compleixin els requisits. L'ordre de recepció de les peticions no es tindrà en compte per establir l'atorgament dels ajuts. Amb l'ajut s'espera arribar a més de 8.000 professionals. Els Departaments de Cultura i de Treball, Afers Socials i Famílies han incrementat el pressupost destinat dels 3,6 fins als 6,5 milions d'euros.

S'ha acordat amb els representants del sector una rebaixa del llindar d'ingressos per poder afavorir les persones més afectades. Concretament, el ingressos obtinguts durant els tres primers trimestres de 2020 de la persona beneficiària no han de superar l'import de 13.000 euros bruts. També s'ha introduït el criteri de nivell d'ingressos, d'acord amb els representants del sector, que serà el que es tindrà en compte en el cas que el nombre de sol·licituds superi la partida disponible, prioritzant aquelles persones de menys ingressos. La sol·licitud s'ha de fer a través del web del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.


Comentaris

envia el comentari