Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un grup de persones fent una trobada a la plaja de la Barceloneta.

Comença l'estiu, canvien les mesures: què es pot fer a Catalunya a partir de dilluns?

La restauració i les activitats esportives són els àmbits principals a què es dirigeix el canvi de les mesures del Procicat | S'eliminen i es relaxen limitacions de persones i horaris

Aquest dilluns 21 de juny comença oficialment, amb el solstici, la tercera estació de l’any. Arriba l’estiu i porta de la mà noves mesures i alguns canvis que el Procicat fa entrar en vigor, i que estaran vigents fins al 5 de juliol.

Més enllà de la reobertura de l’oci nocturn, més d’un any després que es tanqués, i de la celebració —amb límits— de festes majors, hi ha mesures més concretes que modifiquen substancialment la política de contacte social. El canvi estrella és l’eliminació del límit en les trobades socials, encara que la prohibició passa a ser una recomanació.

Canvis en el límit de persones en trobades i taules, les principals novetats de la nova revisió del Procicat

Així, a partir d'ara no hi haurà límit en les trobades socials, tot i que des de les autoritats recomanen evitar grans trobades. En paral·lel, a la restauració, el nombre màxim de comensals per taula passa a sis persones a l'interior i a deu en terrasses. La distància entre taules o grups de taules deixa de ser de dos metres i ara serà d’un i mig. 

Les sales de joc, casinos i bingos també surten beneficiats de la relaxació en les mesures. A partir d’aquest dilluns s’elimina el límit de les deu de la nit, i ara es podrà obrir fins a la una de la matinada.

Els recintes i les activitats esportives també surten beneficiats

Les instal·lacions i equipaments esportius en espais tancats i sense ventilació reforçada podran fer activitats grupals sense el límit de deu persones. La limitació no s’obre completament, però l’aforament passarà a ser del 50%. Les activitats s'hauran de desenvolupar sempre amb mascareta, excepte de les piscines.

Les assemblees d'entitats de base associativa podran tenir reunions d'un màxim de 1.000 persones a l'interior i 3.000 a l'exterior, unes limitacions que fins ara eren de 500 i 1.000 persones respectivament.

La revisió de les mesures del Procicat provoca, també, que canviï la limitació de deu alumnes per aula en les activitats formatives o educatives no reglades presencials i d'esport escolar. També es modifiquen en el lleure educatiu i inclusiu dirigit a persones amb discapacitat.

Pel que fa als equipaments cívics, es podran fer activitats cíviques i comunitàries grupals amb fins al 70% de l'aforament autoritzat si es garanteix la ventilació mínima segons la regulació vigent.