Sanitat tanca l'oci nocturn a tot Espanya i prohibeix fumar i beure a l'espai públic

També queden prohibits els concerts i l'obertura dels bars musicals

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, durant una roda de premsa
Salvador Illa ha presidit avui una reunió d'urgència amb les comunitats autònomes | Europa Press

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, havia convocat per a aquest divendres, 14 d'agost, una reunió extraordinària del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut després de l'important repunt de casos d'aquest dijous. En ella estava previst prendre mesures extraordinàries per l'anomenada 'segona onada' de la pandèmia i així ha estat.

Tanca l'oci nocturn i es prohibeix fumar a tots els espais pública on no es pugui mantenir la distància

Segons ha anunciat el mateix ministre Illa, queda prohibit fumar al carrer sempre que no es pugui mantenir la distància de seguretat i, a més, s'imposa el tancament de les discoteques arreu del territori. També es prohibeixen activitats d'oci com ara concerts a tot Espanya. A banda, Sanitat recomana limitar les trobades socials als grups de convivència estable i que les reunions no siguin de més de deu persones.

Així doncs, el Ministeri ha apostat per seguir els passos iniciats per Galícia, la primera comunitat en prohibir fumar a la via pública i en terrasses si no es pot respectar la distància de seguretat. Altres comunitats com Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Andalusia o Madrid ja estaven valorant aquesta possibilitat. 

El Procicat acorda prorrogar les restriccions a municipis de la Noguera i el Segrià durant quinze dies més

En un altre ordre de coses, però ja a Catalunya, el Procicat ha acordat prorrogar quinze dies més les restriccions establertes a 45 municipis del Segrià i la Noguera i a les EMD de Sucs i Raimat. Així, seguirà vigent la prohibició de reunions familiars i socials de més de deu persones i la limitació del 50% d'aforament en activitats culturals, recreatives, esportives o de restauració que es facin a l'interior. Altrament, Salut ha posat en marxa una segona ronda de cribatge en centrals fruiteres lleidatanes i preveu fer unes 1.500 PCR als treballadors d'onze empreses on s'ha detectat algun positiu. Aquesta setmana ja se n'han fet unes 300 i un 18% ha donat positiu. També s'han habilitat dos nous espais a Verdú i Bellpuig per a l'aïllament de temporers amb la covid-19 i contactes directes.


Comentaris

envia el comentari