Noves protestes davant de la seu de Glovo: «No vull morir per quatre euros»

Un centenar de treballadors protesten contra les precàries condicions laborals amb què es veuen obligats a treballar

Un treballador de Glovo durant la protesta d'aquest migdia davant la seu social de Barcelona
Un treballador de Glovo durant la protesta d'aquest migdia davant la seu social de Barcelona | Twitter (@PCOCatalunya)

La nit del dissabte el jove 'rider' de 22 anys, Pujan Koirala, perdia la vida després de ser atropellat per un camió d'escombraries a la Gran Via de Barcelona mentre treballava com a repartidor de l'empresa de repartiment a domicili Glovo. Davant aquest accident laboral un centenar de treballadors es van manifestar davant de la seu de Glovo, ahir, contra les precàries condicions laborals amb què es veuen obligats a treballar.

Aquest dilluns, les manifestacions han continuat i fins a la seu social de Glovo s'han congregat un centenar de treballadors així com alguns taxistes, que s'han unit a la causa, per continuar reclamant millors condicions laborals i evitar que un altre repartidor acabi perdent la vida. Protesten per les poques garanties laborals que ofereix l'empresa, tancada avui en senyal de dol. Tot i que s'ha denunciat que la plataforma continua funcionant amb absoluta normalitat.

Ous i foc a la seu social de Glovo

Els manifestants han llençat ous contra la façana de l'edifici on està ubicada l'empresa i davant d'ella han cremat algunes de les motxilles que duen els repartidors així com capses de cartó. D'altra banda, un repartidor s'ha estirat a terra, al costat d'una motxilla incendiada i amb el casc posat mentre cridava: «No vull morir per quatre euros» tot denunciat l'import que acostumen a guanyar els 'riders' per cada repartiment que fan.

A causa del foc que han ocasionat les motxilles incendiades, fins a la seu, on té lloc la manifestació des de les 12.00 hores, s'hi han desplaçat efectius del cos de Bombers per tal de posar fi al foc però un cop allí els treballadors els han convençut perquè no apaguessin les flames «símbol» de la lluita dels 'riders'.

CCOO exigeix a les plataformes de 'delivery' assumir responsabilitats

El sindicat ha instat a l'empresa Glovo i a les plataformes de 'delivery' a assumir les seves responsabilitats com a ocupadors directes i, per tant, exigeixen que condicions professionals com les de la salut estiguin especialment protegides. En aquest sentit ha assenyalat que l'actitud que fins ara han estat mantenint, la de no reconèixer la laboralitat del col·lectiu, comportarà més «conflictivitat» i acabarà amb l'actuació de la Inspecció de Treball, dels Tribunals de la Justícia i les mobilitzacions dels treballadors.

Centenars de treballadors s'han manifestat aquest migdia davant la seu social de Glovo a Barcelona
Centenars de treballadors s'han manifestat aquest migdia davant la seu social de Glovo a Barcelona | Twitter (@OscarAmat)

 

En l'ampliació de l'Acord Laboral Estatal d'Hostaleria (ALEH) que va publicar el BOE es contempla la introducció, dels repartidors a domicili, en l'àmbit funcional de l'ALEH: «a peu o en qualsevol mena de vehicle que no precisi una autorització administrativa establerta per la normativa de transport, com la prestació de servei propi de l'establiment o per encàrrec d'una altra empresa, incloses les digitals».

Per tant, en formar part de l'àmbit de l'ALEH, la Inspecció de Treball ha de considerar els repartidors com treballadors per compte d'altri i no falsos autònoms, com han fet fins ara. Així doncs, ha de tenir en compte factors de seguretat viària, el manteniment de vehicles i casc i que l'indumentària laboral sigui considerada EPi's. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari