YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

França aprova un nou confinament que afectarà més de 23 milions de ciutadans

Les noves restriccions començaran a partir d'aquesta nit de divendres

Imatge d'arxiu de la Torre Eiffel
Més de 20 milions de francesos es veuran afectats per les noves restriccions contra la Covid | CatalunyaDiari.cat

Fa més d’un any que va declarar-se l’estat d’alarma al nostre país i sembla que la situació de la pandèmia torna al seu punt d’inici. Si a principis de 2020 la nostra mirada estava situada a Itàlia i el seu augment de casos, així com les primeres restriccions que van imposar-se al país, ara preocupa la situació de França i, sobretot, de la seva capital.

El govern francès va anunciar aquest dijous que París i altres 15 departaments afectats greument per la Covid tornarien a tancar-se en un confinament molt similar al que va viure gran part d’Europa el mes de març de 2020. Així, el primer ministre francès, Jean Castex, ha anunciat que els serveis i comerços no essencials hauran de romandre tancats, com des de fa cinc mesos. En total, més de 23 milions de francesos quedaran afectats per les noves restriccions.

L’augment de casos i la polèmica que rodeja la vacuna d’AstraZeneca ha fet que el país paralitzi el procés de vacunació. Tot i això, i després que l’Agència Europea del Medicament (EMA) confirmés que la vacuna d’AstraZeneca era «segura i eficaç», es reprendrà el procés a partir d’avui divendres.

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Les noves restriccions a París i altres 15 departaments francesos

Així, cal recordar que aquestes noves restriccions estaran vigents durant un mes, i no durant quinze dies com s’acostuma a fer. Els bars, restaurants i altres locals d’hostaleria hauran de mantenir-se tancats. Tot i això, i a diferència del primer confinament perimetral, els francesos afectats per les restriccions podran passejar sense horaris –amb un justificant-, tot i que no podran allunyar-se més de 10 quilòmetres del lloc on resideixen.

A partir d’aquesta mitjanit de divendres les noves restriccions estaran imposades als territoris afectats. A més del fet que els serveis no essencials hauran de mantenir-se tancats, el toc de queda s’allarga una hora. Així, a partir d’aquest dissabte els francesos podran sortir al carrer fins a les 19h, en comptes de fins a les 18h com s’havia establert fins ara.

Alguns alcaldes demanen reobrir les activitats a les zones amb menys casos 

Aquestes noves restriccions no han estat fàcils de decidir, ja que Macron va intentar evitar un confinament dur i estricte per no repercutir a la població. Tot i això, l’augment d’hospitalitzacions i el possible col·lapse dels serveis sanitaris han fet que aquesta sigui l’única decisió possible per al govern francès.

Però no tots els alcaldes i polítics francesos estan a favor d’aquesta decisió. Louis Aliot, alcalde de Perpinyà, assegura que és «una vergonya per al nostre país» tenir aquestes restriccions i un toc de queda fins a les 19h, ja que les conseqüències de crisis econòmica, social i psicològica seran imparables. Aliot afirma que la ciutadania «comença a dubtar de la capacitat de l’Estat de protegir la població».

Entre altres consells, l’alcalde de Perpinyà opina que si els territoris més afectats han de tancar-se, els territoris amb millors dades podrien obrir-se una mica i relaxar les restriccions per a reactivar l'economia, ja que les conseqüències podrien ser fatals.


Comentaris

envia el comentari