IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Novetats sobre l'ajuda de 500 euros als espanyols: Quan arribarà?

«Anem afinant una sèrie d'elements, perquè és un disseny complex que suposa interaccionar amb diferents nivells de l'administració», ha explicat Escrivà

José Luis Escrivá durant una roda de premsa
José Luis Escrivá, Ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions | Catalunya Diari

El ministre d'Inclusió Seguretat Social, Inclusió i Migracions, José Luis Escrivá, ha confirmat aquest dimecres que la concessió de l'ingrés mínim vital (IMV) tindrà en compte, a més de la renda, el patrimoni del beneficiari de la prestació.

«Serà una cosa relativament nova», ha explicat Escrivà en una entrevista a 'Los Desayunos de TVE', en què ha confirmat la intenció del seu departament de dur a Consell de Ministres aquesta mesura en la segona quinzena de maig. Segons ha indicat el ministre, a l'hora de valorar al potencial beneficiari de l'ingrés mínim vital es farà inicialment «un test de renda amb una diferenciació molt clara en funció de les diferents situacions familiars, amb una prima a les famílies monoparentals i amb fills». 

A aquest test de renda s'afegirà, a més, un test de patrimoni net. «La riquesa neta de cada un dels potencials beneficiaris haurà de passar determinats llindars que estem calibrant», ha afegit.

El titular d'Inclusió ha assegurat que el seu departament continua creuant dades amb l'Agència Tributària, amb les comunitats autònomes i amb l'administració local per posar en marxa la mesura. «Anem afinant una sèrie d'elements, perquè és un disseny complex que suposa interaccionar amb diferents nivells de l'administració», ha explicat Escrivà.

Pel ministre, el procés requereix «molta finor perquè del que es tracta és d'arribar als més vulnerables, als que s'han quedat enrere». En aquest sentit, ha admès que «a vegades, per diferents raons, les persones més vulnerables no són els beneficiaris, es perd eficàcia i l'objectiu que és eradicar pobresa, redistribuir renda i generar idearis d'inclusió i integració».

La Secretaria d'Estat de Drets Socials, dependent de la vicepresidència que dirigeix Pablo Iglesias, es va mostrar partidària, però, que els controls de l'ingrés mínim vital es realitzin donada la urgència de la mesura. «La situació d'emergència exigeix una implementació ràpida i flexible de l'IMV, perquè els qui ho necessiten ara puguin començar a cobrar-la. Els controls han de ser fonamentalment ràpids», van defensar des de la Secretaria d'Estat de Drets Socials.

Manté discrepàncies amb Iglesias

Escrivà també s'ha referit aquest dimecres a les suposades discrepàncies amb el vicepresident segon del govern, Pablo Iglesias, per l'aprovació de la renda mínima i ha assegurat que la relació entre tots dos està sent «molt intensa i molt àgil» per tirar endavant la mesura .

«Mai hi va haver cap problema amb Pablo Iglesias, la col·laboració del ministeri i la vicepresidència segona està sent molt intensa, molt àgil. Nosaltres liderem el procés i ells fan propostes», ha indicat Escrivà en ser preguntat durant la roda de premsa on Iglesias va anunciar que presentaria l'ingrés mínim i de la qual Escrivà va assegurar no tenir coneixement.

«Aquest dia les agendes ni d'un ni d'un altre anaven a permetre una roda de premsa i pel que es va optar va ser per un comunicat en el qual es va explicar el que s'anava a dir", ha conclòs Escrivà.


Comentaris

envia el comentari