Gabriel Rufián

Nuet abandona la militància d'Esquerra Unida

Nuet dimiteix i el partit convoca un consell nacional el 14 de juny per fer-ho oficial

Nuet abandona el lideratge i la militància d'EUiA. Segons ha confirmat en les xarxes socials, el partit ha convocat un consell nacional el 14 de juny per fer-ho oficial i Nuet renunciarà així al càrrec després de 7 anys com a coordinador general. 

Es tracta, tot i això, d'un secret a veus des de fa mesos i més tenint en compte el 'no' passiu que Nuet havia fet al seu partit accedint a  presentar-se a les generals amb Esquerra Republicana. Així doncs, Nuet ja podrà centrar-se únicament en ERC a partir del 14 de juny. 

Critica el «lideratge unipersonal» de Catalunya en Comú

Les seves discrepàncies amb Catalunya en Comú, plataforma on s'englobava EUiA i Podem a més d'independents, venien de lluny.  El passat 15 de març, després de l'anunci que es presentaria a les eleccions generals amb Esquerra, va ser suspès de militància d'aquesta plataforma. Tres dies més tard va abandonar el seu escó al Parlament de Catalunya

En una carta  publicada a les seves xarxes socials dirigida a la militància, es mostrava crític amb els «lideratges unipersonals» que impedeixen que «cap projecte transformador» avanci. Espera poder reprendre la seva militància a EUiA «en un futur proper», convençut que al seu partit hi ha una «clara majoria política que acompanya les decisions adoptades  en els darrers mesos», fent referència al seu pas a ERC.

Nuet ha advertit que la situació catalana seguirà «centrant una part molt important» de la vida política i que desvincular-la o contraposar-la a la transformació social «no només empetiteix l'esquerra sinó que la torna reaccionària». «Només un projecte que fa compatible la sobirania i la fraternitat pot trobar solucions a les amenaces existents de divisió de la classe i del poble», conclou.

Una nova baixa significativa en «els comuns»

La marca catalana de Podem suma amb la marxa de Nuet una nova baixa significativa en el seu projecte polític. El primer a abandonar el vaixell va ser Albano Dante Fachín, que va dimitir com a secretari general el 2017  a causa de les discrepàncies amb la direcció de Madrid

Cansat de la vida política, entre altres raons, Xavier Domènech va deixar de ser la principal cara visible dels «Comuns» el passat mes de setembre. Per les tensions entre la seva família política, 'Sobiranistes', i l'entorn d'Ada Colau, l'última figura principal en marxar va ser al febrer Elisenda Alamany,  que acaba d'entrar a l'Ajuntament de Barcelona com a segona de la llista d'Ernest Maragall.