Els nens de Sant Ildefons en ple sorteig de la Grossa de Nadal

El número que és més probable que surti premiat a la Loteria de Nadal aquest any

Resultar premiat a la Loteria de Nadal el proper 22 de desembre és el somni de molts

El sorteig de Nadal del proper 22 de desembre posarà en joc molts milions d'euros. Així que, si vols saber quin nombre té més possibilitats de sortir agraciat, el millor és que estiguis molt atent al que et detallarem a continuació.

En aquest sentit, si ens cenyim a les estadístiques, tots els dècims tenen les mateixes probabilitats de sortir premiats amb 'El Gordo'. En realitat és d'1 entre 100.000, que són les boles que s'introdueixen als bombos.

És cert que resulta impossible saber del cert quin serà el número afortunat en el sorteig més seguit de l'any. Tot i això, sí que hi ha una sèrie de dades que ens poden donar pistes sobre la combinació amb més opcions.

Entre altres coses es poden consultar els números que surten premiats més vegades al sorteig de Nadal. També es pot provar fortuna amb aquells que estan més demanats. L'atzar és imprevisible, i a vegades resulta més senzill que es repeteixi una combinació que se'n doni una de nova.

Una dona celebrant amb una ampolla de cava que li ha tocat el premi de la loteria
Totes les combinacions tenen les mateixes opcions d'emportar-se 'El Gordo' | Europa Press

Tampoc estaria de més que repassessis els números de les últimes edicions, ja que resultaria molt estrany que es tornessin a tornar a donar, i menys en qüestió de tan poc temps. Però, seria una manera de descartar possibilitats.

L'any 2022, la Loteria de Nadal va anar a parar al 05.490,el qual es va distribuir fins a 15 comunitats espanyoles, per la qual cosa hi va haver veïns de tot el país que van aconseguir augmentar els seus estalvis.

El segon premi, que va repartir 125 milions, va recaure el 04.074, entre Biscaia i Girona. El tercer es va vendre de manera íntegra a una administració de Madrid, amb el número 45.250.

Contempla totes les probabilitats

Tot participant en aquest sorteig aspira a convertir-se en milionari, obtenir els 400.000 euros al dècim. Però tampoc estaria gens malament conformar-se amb altres premis menors, com ara un quart o un cinquè. Segurament ens permetria 'tapar uns quants forats'.

Com advertíem amb anterioritat, al bombo hi ha 100.000 boles, amb una combinació diferent de cadascuna. Van des del 00.000 fins al 99.000. Si fem comptes, amb un únic dècim la probabilitat de guanyar la Loteria de Nadal seria de 0,001%, publica El Español.

Però aquestes opcions aniran augmentant a mesura que s'adquireixin més participacions. En el cas de disposar de dos números diferents, les opcions assolirien el 0,002%, és a dir, de 2 entre 100.000.

Tot i que hi ha molt poques possibilitats d'èxit, els espanyols es mostren molt optimistes. Així ho demostra el fet que inverteixin tants diners en loteria per al 22 de desembre. De mitjana gasten en dècims uns 69,36 euros, segons les informacions que maneja Epdata.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Probabilitats de guanyar alguna cosa

Si no som gaire ambiciosos ens podem conformar amb altres premis més baixos. Amb un únic dècim hi ha un 5% d'opcions que ens toqui alguna cosa. En el cas del reintegrament, que és la terminació que coincideix amb el darrer número d''El Gordo', serà del 9,99%.

La mà d'un home assenyalant un dècim de la Loteria de Nadal
Amb un sol dècim hi ha un 5% de probabilitats d'aconseguir un premi | EFE

Fins i tot encara que caiguin en l'oblit a les administracions, els números considerats com a lletjos també ens poden donar una sorpresa. Sí, perquè són els que porten repetits la mateixa xifra diverses vegades o que destaquen per ser excessivament baixos o alts. Per tant, no ens hem de tancar a res.

El que és clar és que les matemàtiques no enganyen. I és que resultar premiat amb el primer premi de la Loteria de Nadal resulta especialment complicat. De fet, només un cop de sort pot fer canviar la nostra vida.

En qualsevol cas, l'última cosa que s'ha de perdre és l'esperança. Com més participacions portis, més t'acostaràs a guanyar un pessic o fins i tot un dels grans premis. Que res no ens tregui la il·lusió de fer-nos milionaris.