YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

La mare d'una nena catalana de 13 anys, desesperada amb Salut: «Es morirà»

La usuària reclama més recursos per tractar els trastorns i malalties relacionats amb la salut mental

Enmig d’aquesta pandèmia que ens acompanya des de fa un any, sembla que les altres malalties i trastorns han quedat en un segon pla. I si tenim en compte els trastorns mentals, el procés de detecció i cura pot arribar a tardar encara més. Això és el que reclama Núria Busquet a través del seu compte de Twitter, on denúncia que la seva filla pateix anorèxia i ningú la vol atendre.

Segons explica aquesta usuària, la seva nena de 13 anys a la qual anomena ‘M’ va deixar de menjar el passat mes d’agost a conseqüència del confinament i la pandèmia. La seva situació va convertir-se en perillosa i la seva família només volia tenir una cita amb un metge ràpidament, però la visita més avançada era pel 20 d’octubre.

La seva filla va arribar a pesar 33 quilograms

Tal com reclama Busquet, la situació va agreujar-se clarament amb el pas de les setmanes i la decisió estava clara: no podien esperar a l’octubre per rebre la visita del metge, perquè la seva filla s’estava morint. Així, la menor va arribar a pesar 33 quilograms i va ser ingressada a Itaka, un centre de salut mental.

De la mateixa manera, els metges van assegurar-li que no existia un centre públic que pogués tractar l’anorexia de la seva filla, ja que no n’hi havia cap especialitzat en nenes menors de 16 anys. Tal era la situació d’angoixa que la seva família va pensar a hipotecar-se per poder pagar un centre que costava 4.000 euros al mes. La resposta del metge va sorprendre la família: «Haver-hi dit abans! Això és el que necessita la vostra filla!», escrivia la mare de ‘M’ a Twitter.

Després d’explicar la seva terrible experiència a Twitter i reclamant una atenció més específica per aquesta mena de trastorns, Núria Busquet ha parlat amb el programa ‘No ho sé’ de Rac1 i ha informat sobre l’estat de salut de la seva filla. Així, ha explicat que «està bé, dins del que cap». Busquet ha explicat a Rac1 la seva tensa relació actual amb la seva filla: «Ara mateix ens odia a mort perquè el que volem és fer-la menjar. Això per ella és horrorós, és com una tortura que li estem infligint», assegura. De la mateixa manera, Núria Busquet afirma que almenys la seva petita «és conscient que té una malaltia», però «el problema és que no es vol curar».

Busquet reclama més recursos pels trastorns i malalties mentals

Mentre la família estalvia i espera una ajuda per a poder pagar un centre privat, ‘M’ es troba acudint a un centre de dia de nou a tres del matí. Tot i això, Busquet afirma que la seva filla torna a deixar de menjar i «no ens queda més remei que anar-la aguantant fins que es desnodreix i acaba ingressada. Aquesta és la pura desesperació en què estic ara, perquè no veig cap solució a curt termini», assegura. Després, la situació es repeteix de manera desesperada per a la família: «Quan la ingressen menja uns dies perquè vol sortir. L’última vegada hi va estar tres setmanes. Llavors ens la tornen a casa i tornem a començar».

Després de la seva denúncia pública a Twitter, el departament de Salut s’ha posat en contacte amb ella, però la reclamació de Núria Busquet va molt més enllà que el cas de la seva filla: «Els centres que he visitat estan plens de nenes molt petitones amb trastorns alimentaris», assegura a ‘No ho sé’ de Rac1. «Els trastorns alimentaris són un tema molt greu que ens hem de prendre molt seriosament, com tota la salut mental. Afecten nenes cada cop més joves», afirma. Així, espera que ningú torni a haver de pronunciar les paraules que ella destaca al seu fil de Twitter: «Som massa pobres per tenir una filla sana».


Comentaris

envia el comentari