Núria Marín i Miquel Iceta en un congrés del PSC.

La socialista Núria Marín demana «passos per resoldre la situació dels presos»

La també alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat creu que cal seguir tramitant les peticions d'indult

L'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat des de 2008 i presidenta de la Diputació de Barcelona pel PSC des de fa un any i mig, Núria Marín, ha manifestat aquest dilluns, 9 de novembre, la necessitat de trobar una sortida a la qüestió dels presos de l'1 d'octubre. Així ho ha explicat en una entrevista a 'Economía Digital', on ha dit que «aquesta situació que els líders independentistes ja portin tres anys a la presó és dura per a qualsevol persona que hagi de viure-ho». «Calen passos per resoldre aquest problema», ha dit, amb meridiana claredat, Marín.

Defensa tramitar els indults i reformar el Codi Penal per eliminar el delicte de sedició

Alhora, l'alcaldessa hospitalenca ha manifestat que «el govern espanyol no pot deixar de tramitar la petició d'indults», però ha advertit que «no sap» si es concediran o no. «S'ha de tramitar, però això no presuposa que s'atorgui o que no s'atorgui», ha dit la presidenta de l'ens supramunicipal de les comarques de Barcelona, que ha recordat que «en els darrers anys se n'han concedit molt pocs, d'indults».

Núria Marín també s'ha mostrat partidària de la reforma del delicte de sedició en la seva conversa amb 'Economía Digital'. «Probablement és necessària la reforma del codi penal perquè hem de homologar la nostra llei amb la de la resta d'Europa. Em sembla que no hi ha cap altre país europeu on hi hagi aquest delicte», ha expressat la presidenta de la Diputació de Barcelona, posicionant-se al costat de l'eliminació d'aquest polèmic delicte pel qual es va condemnar els presos de l'1 d'octubre. Alhora, però ha defensat la prudència com a mode d'actuació.

Núria Marín defensa actuar amb prudència

«Totes aquestes qüestions s'han d'abordar el més tranquil·lament possible sense que hi hagi aquestes emergències que es posen sobre la taula. Les coses s'han de fer pausadament», ha dit una Núria Marín que ha insistit que «és veritat que els líders independentistes porten tres anys a la presó i que s'ha de solucionar, però des de les fórmules que la situació permeti». Una veu de primera línia del PSC, doncs, que parla alt i clar per trobar una fórmula que resolgui la situació dels polítics i líders socials de l'independentisme empresonats des de la tardor de 2017.