Imatge amb diversos bitllets i monedes d'euro

El web per demanar ajudes als autònoms cau en el primer dia de sol·licituds

Diversos ciutadans que optaven als ajuts han alçat la veu a les xarxes socials

Aquest dilluns, 9 de novembre, s'obria el termini per sol·licitar els ajuts de 2.000 euros de la Generalitat de Catalunya als autònoms. El sistema per assolir els diners és merament cronòlògic: els primers que s'inscriuen s'enduen els ajuts, i un cop esgotats, ja no es donen més prestacions. Com que convé, doncs, ser dels primers a presentar sol·licituds, el web ha registrat un pic de visites que ha fet que es col·lapsi i impedeixi a molts autònoms accedir-hi per fer la sol·licitud.

Crítiques a les xarxes socials

La situació ha generat dures crítiques a les xarxes socials, on desenes d'autònoms han expressat la seva indignació després de trobar-se davant la impossibilitat d'accedir a demanar aquests ajuts, tan necessaris en un exercici 2020 on els ingressos han caigut de manera generalitzada a tots els sectors econòmics. Una de les persones que s'ha queixat amb contundència, entre moltes altres, a Twitter, ha estat l'exdiputada de la CUP, Mireia Boya:

La indignació, doncs, es palpa a les xarxes socials davant dels greus problemes per accedir al web dels ajuts i del fet que demanar ràpidament la subvenció atorga més possibilitats d'aconseguir-la.