Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb el logotip de Movistar, una exclamació i un telèfon mòbil en una mà

El servei que només ofereix aquest operador i que posa les dents llargues a Movistar

Movistar està pendent de l'evolució d'aquest sistema per poder oferir aquest servei als clients en el futur

En l'àmbit de les telecomunicacions, cada operador cerca oferir serveis innovadors que els diferenciïn de la resta. En aquest context, O2 ha fet un pas endavant amb una nova eina que promet revolucionar la manera com gestionem les trucades telefòniques. Aquest servei, que encara no tenen Movistar, Orange ni Vodafone, està dissenyat per combatre el frau i el correu brossa telefònic i està en període de proves.

Val a dir que O2, que forma part del grup Telefónica, està experimentant aquest sistema al Regne Unit. Aquest servei és gratuït i està disponible tant per a clients particulars com per a empreses.

La nova funció, coneguda com a Brand ID, ha estat desenvolupada per Hiya. Permet a l'usuari veure informació sobre l'empresa que fa la trucada abans de despenjar quan es tracti d'un contacte desconegut. Es tracta bàsicament d'un servei d'identificació de trucades que actua com a filtre, mostrant una sèrie de dades sobre l'entitat que truca.

Muntatge d´un telèfon mòbil i una noia dient que no amb el dit
Els usuaris d'O2 sabran quan reben una trucada d'spam | Frank Vex

Movistar podria incorporar aquest servei

No seria sorprenent que, si resulta exitós, s'estengui també a Espanya. Atès que O2 pertany al grup Telefónica, és probable que Movistar, una altra marca del mateix grup, també adopti aquesta tecnologia en el futur. Això posaria a la companyia en una posició avantatjosa davant d'altres operadors com Vodafone i Orange.

Brand ID no és l'única mesura de protecció contra el frau que està implantant la firma low-cost de Telefónica. La companyia també ha desenvolupat una tecnologia de detecció de missatges de correu brossa impulsada per intel·ligència artificial (IA).

També tenen previst llançar al mercat Call Defence, que és una altra eina gratuïta basada en IA per lluitar contra el correu brossa. Aquest mètode analitza el comportament d'un número per determinar si es tracta d‟una comunicació sospitosa. I així els ho traslladarien a l'usuari.

Movistar traurà profit d'aquests avenços

La implementació d'aquestes tecnologies col·loca O2 en una posició destacada al mercat de les telecomunicacions. Si aquestes eines demostren ser efectives, és molt probable que Telefónica decideixi estendre-les a altres mercats, incloent-hi Espanya. Això no només beneficiaria els clients d'O2, sinó també els de Movistar, augmentant la seguretat i reduint les molèsties causades per les trucades i missatges d'spam.

Imatge de fons d'un telèfon a unes mans i una altra d'un logo de Movistar
Movistar podria incorporar aquesta eina en funció dels resultats que s'obtinguin | Europa Press, Leung Cho Pan

D'incorporar aquestes tecnologies, podrien variar de manera important la manera com gestionem les trucades telefòniques. En aquest sentit, Movistar es col·locaria en una posició avantatjosa davant de competidors com Vodafone i Orange. Sens dubte, un avenç que posa les dents llargues als gegants de les telecomunicacions.