Imatge d'un cambrer servint un cafè a una clienta en una terrassa

A partir d'aquest divendres: 1,2 MEUR en ajuts pels negocis de Lleida i el Baix Segrià

Els beneficiaris són els establiments que es van veure afectats pel tancament comarcals del juliol de 2020

Nou baló d'oxigen per aquells negocis de Lleida i el Baix Segre que van patir el confinament comarcal del passat mes de juliol. Aquest divendres s'obrirà el termini per sol·licitar els 1,2 milions d'euros en ajuts al comerç, la restauració, els serveis i la venda no sedentària destinats a aquelles empreses d'aquest territori que van partir afectacions econòmiques pel confinament de la comarca del juliol passat. La subvenció consistirà en una aportació única i màxima de 2.999 euros per negoci, sempre que no hagi estat beneficiari a la primera convocatòria dels ajuts.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

En aquesta segona convocatòria, l'Ajuntament de Lleida també s'encarregarà de tramitar les sol·licituds que optin a aquests ajuts dels fons del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya a través del Consell Comarcal del Segrià. Les sol·licituds es poden presentar fins el 6 de maig.

Ajuts pels negocis que van registrar una disminució de la facturació durant el juliol del 2020

Tindran prioritat en aquesta segona convocatòria aquells negocis que no hagin estat beneficiaris de la primera i que van registrar una disminució de la facturació durant el juliol del 2020 de, com a mínim, un 25 % respecte al mes de juliol de l'any anterior per les restriccions decretades al Segrià per la Covid-19. En concret, es repartiran 1.181.838 milions d'euros, que són els que van quedar sense consignar en la primera convocatòria, entre persones i empreses afectades dels municipis de Lleida, Alcarràs, Soses, Seròs, Aitona, la Granja d'Escarp i Torres de Segre.

Les bases d'aquest ajuts concreten la concessió de subvencions en l'àmbit del comerç al detall, de comerç amb degustació, restauració (cafeteries, bars i restaurants) o de serveis professionals assimilats al comerç al detall, així com a aquelles que disposin de la corresponent autorització municipal per a desenvolupar una activitat comercial de venda no sedentària d'articles no alimentaris organitzada en mercats de marxants.

En aquesta segona convocatòria, s'inclouen també les agències de viatges, acupuntura, naturopatia, dietètica, fisioteràpia i massatges. Tota aquesta tipologia de negocis van haver de reduir o de suspendre de l'obertura d'establiments, la minoració de l'activitat o van patir la restricció dels moviments de les persones pel confinament del Segrià del juliol passat, amb la conseqüent disminució d'ingressos.