Eulalia, una pacient de 96 anys, s'agafa de la mà del doctor a l'habitació de la Unitat de Fragilitat conjunta de Vall d'Hebron i Sant Rafael

Obre un hospital a Barcelona per a evitar que els pacients més grans perdin autonomia durant l'ingrés

L'espai presta especial atenció en la il·luminació o a reduir el soroll per afavorir el descans

L'Hospital Universitari Vall d'Hebron i l'Hospital Sant Rafael han posat en marxa una unitat per a persones grans amb fragilitat a Barcelona. Ho han fet de forma conjunta, de cara a pacients d'edat avançada  que mantenen l'autonomia i viuen a casa, però que malauradament comencen a tenir problemes de mobilitato cognitius  o pateixen més d'una malaltia.

Pacients de risc

Durant l'ingrés hospitalari, aquests pacients presenten més risc de patir trastorns de la mobilitat o deliri i perdre l'autonomia i per això un dels objectius principals de la unitat és prevenir-ne la davallada funcional i afavorir-ne la recuperació. Per fer més efectiva l'assistència, la unitat compta amb metges, infermeres, geriatres, fisioterapeutes i treballadors socials.

L'espai assistencial, que consta de 26 llits i es troba al Sant Rafael, ha estat dissenyat segons el model d'hospital acollidor amb les persones grans. El centre, per exemple, presta especial atenció en la il·luminació o a reduir el soroll per afavorir el descans i les habitacions tenen senyalització nocturna per guiar el pacient al lavabo.

També et pot interessar...