Imagen de unas pistas de esquí construídas por Neveplast

Obren la primera pista d’esquí sense neu de l’estat

La nova instal·lació es troba a Virgen de la Vega, a Terol, i s’estrenarà aquets agost. La pista està feta de material sintètic lliscant i la iniciativa busca incentivar el turisme a la zona

Els amants de l’esquí no hauran d’esperar a l’hivern per gaudir del seu esport preferit gràcies a una pionera iniciativa, tot i que queda fora de Catalunya. En concret, s’ha construït a Terol una pista d’esquí artificial sense res de neu que permetrà practicar aquest esport durant l’estiu. La iniciativa, que entrarà en funcionament al llarg de la segona quinzena d’agost, és  la primera vegada que es du a terme a Espanya.

La pista s'ha dut a terme al municipi de la Verge de la Vega i busca incentivar un turisme més sostenible a tota la zona, pel fet que aquest és un punt de pràctica d'esports de neu a l'hivern, però fora d'aquesta època també comença a rebre bastants turistes, segons expliquen fonts dels responsables del projecte al diari 'València Plaça'.

Es dona el cas que aquesta zona pateix una greu despoblació i la seva activitat econòmica se centra bàsicament en la temporada de neu.  D’aquesta manera, l’associació Mesón de Nieve ha impulsat aquesta iniciativa amb l’objectiu de poder ensenyar esquí no només a l’hivern, sinó que també durant l’estiu amb activitats turístiques durant tot l’any.

Imatge d'una pista d'esquí artificial
Imatge d'una pista d'esquí artificial | Cedida

 

Esquí tot l’any amb tres pistes disponibles

Aquesta pionera pista d’esquí artificial en sec és possible gràcies a l’ús d’un material sintètic que permet els lliscaments,  donant una sensació molt semblant a la que tenim quan esquiem en neu. En total, s’han invertit prop de 300.000 euros per tal de poder construir la infraestructura i l’empresa encarregada de dur a terme l’obra és Neveplast, companyia italiana referent del sector a Europa.

Aquesta estructura compta amb 3 pistes diferenciades: una està dedicada totalment a la pràctica de l’esquí amb prop de 100 metres quadrats de grandària, la segona té una funció transportadora i la tercera se centra en el lliscament de flotadors, amb activitats enfocades als més petits i a les famílies.

Un cop s'obtingui el visat de l'ajuntament i es finalitzin els últims detalls, a partir del pont del 15 d'agost es podrà inaugurar la instal·lació  que podria ser un revulsiu econòmic i atrauria un públic més jove a la zona.

A Espanya és la primera pista d'esquí d'aquest tipus que es construeix, encara que en una petita població propera a Valladolid van invertir 12 milions d'euros per fer-ne una però mai va ser inaugurada. En altres zones d'Europa ja fa temps que compten amb instal·lacions com aquesta.

També et pot interessar...