L'oci nocturn català demana la reobertura «immediata» per evitar un nou toc de queda

FECALON lamenta que Barcelona s'hagi convertit en «el 'botellòdrom' més gran d'Europa»

El sector de l'oci nocturn de Catalunya ha tornat a alçar la veu i ha sol·licitat per enèsima vegada la reobertura «immediata» dels locals per evitar que el Govern apliqui un nou toc de queda si la situació epidemiològica empitjora. En un comunicat publicat aquest dilluns, la Federació Catalana de Locals d'Oci Nocturn (FECALON) ha lamentat que el sector no pugui ser un punt de trobada per a la població, la qual «s'ha vist abocada a trobar-se a la via pública» després de la finalització de l'estat d'alarma.

En aquest sentit, FECALON ha advertit que les imatges de 'botellons' i festes al carrer com les que s'han vist a Barcelona els dos darrers caps de setmana «es repetiran», alhora que ha afegit que la capital catalana s'està convertint en «el 'botellòdrom' més gran d'Europa».

Els locals d'oci nocturn són «espais legals i segurs»

En el mateix comunicat, l'associació recorda que el sector de l'oci nocturn ja compta amb un pla de mesures higièniques i sanitàries que facilitaria la reobertura. Per altra banda, apunta que el sector «no vol contribuir a l'estigmatització dels joves», i per això demana que puguin gaudir «d'uns espais legals i segurs per intentar gaudir d'una etapa de la vida fonamental per al seu desenvolupament emocional».

A més, FECALON subratlla que el consum de begudes alcohòliques a la via pública està prohibit, sempre que pertorbi greument la tranquil·litat de la ciutadania. Alhora, recorda que el Govern ja va prohibir l'agost de 2020 el consum d'alcohol a la via pública amb multes d'entre 3.001 i 15.000 euros.

L'Ajuntament de Barcelona demana la reobertura de l'oci nocturn

El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, s'ha mostrat partidari de reobrir l'oci nocturn «com més aviat millor» per evitar els 'botellons' i les aglomeracions a la capital catalana. Collboni considera que aquesta decisió «trauria pressió» de l'espai públic, tot i que s'ha mostrat contrari a mesures més dràstiques com el tancament de les platges de la ciutat comtal.

En aquest sentit, també ha volgut enviar un missatge després d'un primer cap de setmana sencer sense toc de queda que s'ha tancat amb més de 16.000 desallotjats a Barcelona per 'botellons' i aglomeracions en platges i llocs habituals com el passeig del Born, Lluís Companys o Gràcia. «Vull fer una crida a la responsabilitat i recordar a tothom que la pandèmia no s'ha acabat», ha apuntat Collboni.


Comentaris

envia el comentari