Pedro Sánchez anuncia quan començarà la vacunació massiva dels menors de 50 anys

El president del govern espanyol ha tornat a fixar un objectiu del pla de vacunació

És sabut que, en els últims dies, el president de Govern, Pedro Sánchez, ha fet diverses declaracions sobre la campanya de vacunació a Espanya. Ha reiterat que el ritme és cada vegada més alt, encara que sense arribar a expressar-se com ho feia la ministra de Sanitat, Carolina Darias, que fa unes setmanes no dubtava a afirmar que la vacunació va «com un tret». 

Tot i que no s'ha expressat en aquestes paraules, sí que fa alguns dies que ha començat a expressar que Espanya ja entrat en el compte enrere per aconseguir la immunitat de grup. Va ser fa tot just una setmana quan va pronunciar que ja només quedaven 100 dies per arribar a l'objectiu de tenir el 70% de la població espanyola immunitzada contra el coronavirus.

Aquest dilluns ha tornat a insistir en aquesta idea afirmant que avui són 93 els dies que queden per arribar a aquesta meta. I per aconseguir-la ha avançat un nou termini que sens dubte serà clau per aconseguir arribar a aquestes xifres. El president espanyol ha fixat el proper mes de juny com el moment on per fi es podrà començar amb el procés de «vacunació massiva per als menors de 50 anys».

Sánchez s'ha expressat amb aquestes paraules en la inauguració del IV Congrés Iberoamericà per a líders de companyies i famílies empresàries. Per donar més pes a la seva afirmació, el cap de l'executiu ha volgut recordar algunes de les xifres que s'han aconseguit en les últimes jornades. Ha comentat com, gràcies a la vacunació, divendres passat s'aconseguia reduir fins a 35 punts la incidència acumulada en només 7 dies, un 18%.

A més, en aquesta jornada s'aconseguia batre novament el nombre de punxades diàries amb més de 612.000, arribant a gairebé 3 milions en 7 dies. El president de l'executiu central considera que el sistema sanitari espanyol està, fins i tot, preparat per augmentar aquest ritme. Segons anunciava, aquest dilluns s'aconseguiran dues noves fites: tenir 7 milions d'espanyols amb la pauta completa i 15 amb almenys una dosi de la vacuna contra la Covid-19, és a dir, el 31% de la població.

Finalment, sobre la vacunació, ha insistit que «Espanya està en línia recta» i «treballant amb serietat, amb enorme humilitat i amb determinació». S'ha tornat a mostrar optimista amb el fet que «més aviat que tard aconseguirem el 70 per cent de la població vacunada» i ha fixat també el juny com el mes en què s'aprovi el certificat verd digital que permeti reactivar de manera àmplia el turisme a nivell europeu.

Quins són els plans immediats de les comunitats

Sobre els plans de les diferents comunitats per començar a vacunar els menors de cinquanta, ara mateix gairebé totes tenen previsions força diferents. Andalusia, Astúries, Balears, Múrcia, Castella i Lleó, Extremadura, el País Valencià, Navarra, Castella-la Manxa, Madrid i Catalunya són les que, de moment, ja tenen clar quan començaran amb la població d'entre 40 i 49 anys. N'hi ha algunes, com les dues últimes, que fins i tot s'atreveixen a parlar ja de quan es començarà a vacunar els menors de 40.

Altres com Aragó, País Basc, Múrcia, Canàries o Cantàbria no s'han atrevit a aventurar quan serà l'inici de la vacunació en els menors de 50, tot i que si tot segueix com ara, hauria de ser en les pròximes setmanes. De les que sí que ho han avançat, la majoria plantegen que al juny es començarà a vacunar la franja de 40 a 49 anys. Tant Catalunya com Madrid volen vacunar menors de 40, ja sense distinció d'edat, a partir del juliol.


Comentaris

envia el comentari