Imatge a contrallum de diverses persones de festa

Les discoteques també hi diuen la seva: L'exigència al Govern per la setmana que ve

Defensa que s'evitarien festes il·legals i subratlla que la immunització de la població és cada cop major

L'oci nocturn ha demanat al Govern que plantegi al Consell Interterritorial la modificació de l'acord adoptat el 14 d'agost passat –que restringeix l'activitat al sector- i permeti la reobertura de bars musicals i discoteques un cop s'aixequi l'estat d'alarma. 

En un comunicat publicat aquest divendres, les associacions Fecalon, el Gremi de Discoteques de Barcelona i Província i l'Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASSACC) argumenten que la immunització de la població és cada cop major i que la fi de l'estat d'alarma aquest 9 de maig permetrà sortir de nit. 

Alhora, les agrupacions del sector defensen que la seva reobertura evitaria la proliferació de festes il·legals i 'botellons'.

Fecasarm demana una «desescalada urgent» de l'oci nocturn

En aquest sentit, cal recordar que aquest dimarts, 27 d'abril, la Fecasarm va demanar una «desescalada urgent» de l'oci nocturn amb mesures de seguretat, després de l'èxit aconseguit al concert pilot de Love of Lesbian al Palau Sant Jordi —que només va registrar sis positius entre el públic, quatre dels quals contagiats fora del recinte— i també al de la Sala Apolo del 12 de desembre del 2020.

A més, la Fecasarm va confirmar que resta a l'espera de la llum verda de Salut per a la prova pilot a 10 restaurants i discoteques de Barcelona. La prova, que tindria lloc el 21 de maig, acolliria unes 4.000 persones, i es preveu que incorpori una fórmula pionera amb un triple sistema de seguretat de testos previs, app amb codis QR i aparells de desinfecció d'aire i superfícies. 

Sutton, Pacha Barcelona, Shôko Barcelona, Input High Fidelity Club, Gatsby Barcelona, Delfina Port Olímpic i Bling Bling Barcelona són els locals proposats per dur a terme aquesta prova. 

Hi ha una reunió prevista entre la Fecasarm i Albert Batlle, tinent d'alcalde de Prevenció i Seguretat, el pròxim 10 de maig amb l'objectiu de demanar el suport de l'Ajuntament de Barcelona a la prova pilot de la patronal.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.