Proposta llampec per reobrir a Catalunya negocis que fa setmanes que estan tancats

Segons FECASARM, la 'LibertyPass' evitaria il·legalitats

La consellera Meritxell Budó en roda de premsa amb la senyera al darrere
Segons FECASARM, la 'LibertyPass' evitaria il·legalitats | Generalitat de Catalunya


Nervis a Catalunya per les imminents festes de Nadal en plena desescalada. Mentre els ciutadans s'afanyen a resoldre la compra de regals com poden, alguns experts alerten que podríem recaure en una nova onada de Covid després de les celebracions. El Govern, per la seva banda, estudia el relaxament de restriccions com el tancament dels centres comercials, sector que exigeix la reobertura, així com el de l'oci nocturn, un dels més afectats per la pandèmia.

En aquest sentit, la patronal de l'oci nocturn FECASARM ha exigit aquest dijous al departament de Salut que permeti la reobertura dels locals com bars musicals, discoteques, sales de festa i sales de ball en règim de bar/restaurant, amb l'opció de posar taules i cadires o zones reservades i poder, d'aquesta manera, donar servei al client, seguint les mesures de seguretat adequades que evitin rebrots.

En una carta al secretari general de Salut, Marc Ramentol, la patronal de l'oci nocturn assegura que aquest sistema funciona a Madrid, València, Castella i Lleó i a les Canàries, així com a la ciutat de Lleida. A més, FECASARM exigeix una ampliació dels horaris de la restauració i del toc de queda per evitar que proliferin les festes il·legals. 

Així mateix, la patronal ha reclamat que s'impulsin més iniciatives o proves pilot en el sector, com la de l'aplicació 'LibertyPass', que permet a l'usuari fer un test ràpid i enllaçar-lo amb un codi QR personal i intransferible que permet accedir durant 72 hores a establiments col·laboradors.

Segons la patronal de l'oci nocturn, «és vital la reactivació del sector, encara que es faci de manera provisional en format restauració, atès que la majoria d'empreses del sector no podran sobreviure per la manca d'ajudes proporcionades a les restriccions imposades». 


«És molt millor que la gent es concentri en espais legals i controlats»

Així mateix, la FECASARM considera que, si no s'obre l'oci nocturn i no s'amplien els horaris fins a la mitjanit en cap de setmana, «les trobades i festes il·legals aniran en augment». En aquest sentit, el sector considera que «és molt millor que la gent es concentri en espais legals i controlats», que no en festes il·legals sense mesures de protecció.  


«S'acosten dates especials i la gent quedarà per anar a sopar i de festa, tant sí com no. No podem permetre que les restriccions horàries desproporcionades i la manca d'oferta legal provoqui que es dispari l'oferta il·legal», ha assegurat el secretari general de la FECASARM, Joaquim Boadas. Segons ell, «el Govern ha de veure que la millor manera de combatre aquestes pràctiques il·legals i insegures és ampliant els horaris i l'oferta de les activitats legals i controlades». 


El dirigent de la patronal considera que ampliant horaris i equiparant l'oci nocturn a les activitats ja obertes, amb un increment de controls, es fomentaran les reunions en llocs segurs i s'evitarà un augment de les festes il·legals, «ara que els indicadors van millorant».


Comentaris

envia el comentari