Foto de la secció de peix d'un supermercat.

L'OCU revela quin és el pitjor supermercat per comprar peix d'Espanya: és català

El pitjor supermercat per comprar peix, segons l'OCU, es troba a Catalunya

L'OCU ha revelat una notícia que no agradarà gens als catalans. I és que sembla que el pitjor supermercat per comprar peix de tot Espanya es trobaria a Catalunya.

Sabem que, sovint, és complicat el fet d'omplir la cistella de la compra. El constant augment de preus i la inflació no estan posant les coses fàcils per ningú. I, per això, ara més que mai és important triar en quin supermercat comprem.

Així mateix, també cal fixar-se bé quin és el que escollim per comprar peix, un dels aliments més saludables i que ens aporta sobretot vitamina D.

Els supermercats espanyols on més peix es compra

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha fet una llista dels millors supermercats de tot Espanya pel que fa al peix. I n'hem pogut extreure una conclusió que no agradarà gens als catalans: el pitjor estaria a Catalunya.

Així, l'OCU, basant-se en la normativa vigent en què consta que el peix s'ha de trobar en perfecte estat de conservació i etiquetat, ha escollit els 18 millors supermercats de l'Estat espanyol.

És important que a l'etiquetatge del peix s'indiqui el nom científic, el nom comú, el tipus de peix que s'ha fet servir per la seva captura, la zona i el mètode de producció, així com la data de pesca i la de desembarcament al port.

Per aquest rànquing, l'OCU ha tingut en compte fins a 18 supermercats on es compra més peix a Espanya. Així, el supermercat que encapçala la llista ha estat Gadis, on fins a un 70% dels gallecs compren el peix. El segon ha estat Hipercor, amb un 65%. Al costat contrari, hi trobem Mercadona o Dia, amb unes de les pitjors qualificacions, segons l'OCU.

BonÀrea, el pitjor supermercat per comprar peix

Ha estat el supermercat català BonÀrea, del grup Guissona, el que ha estat catalogat per l'OCU com el pitjor supermercat per comprar peix de tot Espanya. Amb 37 punts per sota de la mitjana, és el que ha aconseguit la puntuació més baixa.

D'aquesta manera, l'OCU ha volgut donar una sèrie de consells per ajudar a reconèixer si la peixateria és de fiar i el peix que s'ofereix és fresc.

Primer de tot, ha assenyalat que el peix ha de trobar-se embolicat en gel i no s'han de veure grans munts de peix. D'altra banda, el peix ha d'estar col·locat en caixes damunt d'una superfície inclinada.

També ha fet esment als ulls del peix, que han de ser brillants, vius i sortits. De fet, com més brillant estigui el peix, significa que més fresc estarà.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!