Vídeo: Ocupen un pis a plena llum del dia a BCN

Dos joves aconsegueixen ocupar un habitatge després d'enfilar-se per la façana

Captura del vídeo on ocupen un pis de Nou Barris
A l'estiu augmenten considerablement els casos d'ocupació | Twitter

Les autoritats ja van advertir que el nombre d'ocupacions havia augmentat considerablement des del mes de març, i és que les segones residències es van convertir en el principal objectiu dels ocupes durant els mesos que va durar el confinament per la pandèmia de la Covid-19. Ara, amb l'arribada de l'estiu i aprofitant que moltes persones es troben de vacances, sembla que aquesta mena d'activitats segueixen en augment. 

Nova ocupació a plena llum del dia a Barcelona

BCN Helpers, una plataforma col·laborativa de seguretat ciutadana, ha publicat aquest mateix dilluns al seu perfil de Twitter un vídeo on es poden veure a dos nois joves enfilant-se per la façana d'un edifici fins a arribar a un dels habitatges, que posteriorment han ocupat. Segons han informat, els fets s'han produït al carrer Montsant de Nou Barris (Barcelona). De moment es desconeix si s'han iniciat accions legals per fer-los fora del pis. 

Els Mossos desallotgen la casa ocupada Ca l'Espina, a Gràcia

Els Mossos d'Esquadra van desallotjar el passat 22 de juliol els baixos d'un edifici ocupat del barri de Gràcia de Barcelona, conegut com a Ca l'Espina. Els agents van actuar per requeriment judicial, encara que els ocupes van denunciar a les xarxes socials que el desallotjament s'havia fet sense cap ordre. 

Els ocupes que utilitzaven aquest espai provenien d'altres cases desallotjades com ara Ka la Kastanya i Ca la Trava. El desallotjament es va fer als baixos de l'edifici, però encara hi queden alguns ocupes als pisos superiors perquè són procediments que depenen de diferents jutjats. Segons explicava el propietari a 'TV3', s'ha arxivat el desnonament d'aquests pisos per la via penal i ara està pendent de la via civil. 


Comentaris

envia el comentari