Salut vol recuperar l'activitat a l'interior dels bars de Lleida i amb un 50% d'aforament

També en sis municipis del Baix Segre | La mesura s'ha proposat al Procicat i serà efectiva quan es publiqui una Resolució al DOGC

Persones amb mascareta passejant pel carrer
Salut vol retornar una primera normalitat als bars de Lleida. | RTVE

El Departament de Salut ha proposat aquest dilluns al Procicat que es permetin les activitats d'hoteleria i restauració a l'interior dels establiments de Lleida i sis municipis del Baix Segre amb restriccions d'aforament del 50%, atesa l'evolució de la covid-19 en aquest territori i les condicions meteorològiques d'aquests dies.

D'aquesta manera, es demana que el consum es faci sempre en taula i es segueix recomanant mantenir la prudència i adoptar totes les mesures de protecció, com ara la distància, l'higiene de mans i la mascareta, tenint en compte que la situació continua sent compromesa i amb incidència alta. La mesura serà efectiva un cop es publiqui la corresponent Resolució al DOCG.

El jutge avala el desconfinament de Lleida i sis pobles del Segrià

El Jutjat d'Instrucció 4 de Lleida, en funcions de guàrdia, va avalar aixecar el confinament a Lleida i sis municipis més de la província del Segrià ja fa gairebé dues setmanes, mantenint les mesures de contenció, tal com va aprovar el Govern en una resolució.

En una interlocutòria signada el dimecres, 29 de juliol, a la nit, el jutge ratifica les mesures per a la ciutat de Lleida i els municipis d'Alcarràs, Aitona, la Granja d'Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre, i veu proporcional mantenir més mesures de contenció, com prohibir reunions de més de 10 persones.

La resolució estableix que es podran celebrar actes religiosos limitant a un terç l'aforament, i podran obrir, sense superar el 50% de la seva capacitat, equipaments culturals, piscines descobertes, parcs infantils i gimnasos. Els bars i restaurants tan sols podran servir a les terrasses, amb el 50% d'aforament i mantenint una distància de dos metres entre les taules, i hauran de tancar com a màxim a mitjanit.

Aquestes mesures són semblants a les de diverses ciutats del sud de l'àrea metropolitana de Barcelona, excepte per a l'hostaleria: A Lleida, es limita l'aforament de les terrasses i no es permet consumir a l'interior, cosa que sí és permès a Barcelona.


Comentaris

envia el comentari