Diverses persones, unaasseguda en una terrassa, a Castelldefels

La Morera, a Badajoz, torna a fase 2 a partir de demà

Aquest retrocés a la fase 2 en aquesta localitat en principi tindrà una vigència de 14 dies

La localitat de La Morera, a Badajoz, retrocedirà a les 00 hores d'aquest dimarts, 11 d'agost, a la fase 2 de la desescalada pel coronavirus. Aquesta decisió s'ha pres després de detectar un brot originat en el mateix municipi, el qual acumula ja 17 casos confirmats, encara que no tots ells visquin a La Morera. 

Així ho ha anunciat el vicepresident segon i conseller de Sanitat i Serveis Socials, José María Vergeles, en roda de premsa aquest dilluns a Mèrida, en la qual ha confirmat que la Junta d'Extremadura ja compta amb l'autorització judicial per implantar aquesta mesura a La Morera, la qual té una població de poc més de 700 habitants. 

Taxa d'incidència de 1.085 casos positius per cada 100.000 habitants

Aquest retrocés a la fase 2 a aquesta localitat en principi tindrà una vigència de 14 dies, encara que el conseller de Sanitat ha explicat que si l'evolució d'aquest brot és positiva, es podrà anar desescalant abans d'aquest temps. 

En la seva intervenció, el titular extremeny de Sanitat ha explicat que han decidit prendre aquesta decisió per la «preocupació» que els ha generat aquest brot, ja que la seva taxa d'incidència és de 1.085 casos confirmats per cada 100.000 habitants, quan la mitjana de la comunitat extremenya se situa en 19 casos per cada 100.000. 

Aquest brot de La Morera va tenir el seu origen a una comunió, fet pel qual s'ha cridat a la necessitat de «posar els cinc sentits» per evitar el contagi de coronavirus

Decretat l'aïllament de Villarta de los Montes

La Conselleria de Sanitat d'Extremadura va decretar també aquest cap de setmana l'aïllament social de la localitat de Villarta de los Montes, també a Badajoz. Aquest municipi ha sumat en l'última jornada un total de 24 casos nous positius en coronavirus, amb els que ja sumen un total de 37 infectats entre els poc més de 400 veïns de Villarta de los Montes. D'aquests, un ha hagut de ser ingressat. A més, també hi ha un total de 70 contactes arran de tots aquests positius.