Ofereixen recompensa a qui salvi un cocodril atrapat en un pneumàtic

Indonesia posa en marxa un ‘concurs’ ciutadà per alliberar aquest rèptil que porta una roda lligada al coll des de l’any 2016

La contaminació i residus que emetem els humans no tenen límit i cada cop són més els ecosistemes perjudicats per aquesta xacra. En aquest sentit, un cocodril d’Indonèsia ha estat víctima d’aquesta problemàtica i porta des de l’any 2016 atrapat en un pneumàtic que du sempre lligat en forma de collaret al seu coll. Per aquesta raó, les autoritats del país han iniciat una espècie de ‘concurs’ ciutadà amb recompensa per tal de trobar persones disposades a alliberar el rèptil d’aquesta tortura, amb el risc que això comporta.

«Hi ha molta pressió dels ciutadans perquè s'ajudi el cocodril que porta des del 2016 encallat, la gent vol veure’l lliure», ha explicat a ‘EFE’ el cap de l'agència de conservació en Celebes Central, Hasmuni Hasmar, promotor de la iniciativa. El rèptil és d'aigua salada i fa gairebé 4 metres de llarg. Es troba al riu Palu, que creua la ciutat que porta el mateix nom i que és la capital de Celebes Central.

Concurs ciutadà

El governador de Celebes Central, Longki Djanggola, va demanar a la seva agència que solucioni el cas i va justificar la crida a la participació ciutadana a causa de la manca de recursos amb què compta l'organisme governamental de conservació. «Per descomptat esperem que no hi hagi cap ferit, per això estem buscant sobretot a professionals per dur a terme aquesta tasca. Si tenen experiència en el tracte amb cocodrils, serà millor», explica el cap de l'agència indonèsia.

Aquest concurs va donar el tret de sortida el passat dia 28 de gener i no s’ha fet pública la recompensa, ja que, segons Hasmar, l’objectiu és que la gent «no ho faci només pel premi», sinó també per salvar l’animal. Indonèsia és un dels països del món amb més biodiversitat, ja que compta amb centenars d’espècies amenaçades per culpa de la industrialització o l’agricultura intensiva.


Comentaris

envia el comentari