CatalunyaDiari tanca el 2019 ampliant el seu lideratge

El mitjà és el més llegit en català a internet superant tots els registres previs

La façana de la seu corporativa del grup CatalunyaDiari.
La façana de la seu corporativa del grup CatalunyaDiari. | Laia Solanellas

CatalunyaDiari va tancar el 2019 amb el seu setè més consecutiu liderant el rànquing de mitjans en català a internet. El mtijà ho va fer a més a més ampliant el seu avantatge amb els altres diaris en català i mantenint una xifra històrica: Vora 3,7 milions d'usuaris únics en català. El que fins fa uns mesos semblava un sostre de lectors només assolible en comptades ocasions és ara una bossa estable d'usuaris que llegeixen en català a internet. 

Si bé CatalunyaDiari es manté, els altres mitjans en català van enrere. El Nacional suma 2,4 milions, molt lluny del lideratge, NacióDigital 2,1 i el Diari Ara 2 milions. Mai abans la diferència havia estat tan gran, fet que consolida l'aposta de CatalunyaDiari per una informació transversal, popular i immediata.

El rànquing de visites en català de desembre de 2019 segons OJD
El rànquing de visites en català de desembre de 2019 segons OJD | CatalunyaDiari

CatalunyaDiari, líder en català a internet el 2019

El mitjà, doncs, tanca un 2019 amb nota. Per primer cop assolia el lideratge de l'Oficina de Justificació de la Difusió durant el mes de juny, i ha ampliat la diferència mentre consolidava una xifra de lectors mai vista en català. De fet, CatalunyaDiari va arribar a sumar 4,5 milions d'usuaris únics l'octubre de 2019, el record absolut de la història d'internet. Mentre tots els altres mitjans no van superar els 2,7 milions d'únics el novembre, el diari líder sumava 3,7, una xifra gairebé idèntica el desembre, fet que certifica la consolidació d'audiència.

L'objectiu, més a prop

L'objectiu de CatalunyaDiari ha estat ben clar des d'un inici: eixamplar el perímetre de lectors en català a internet. Un cop tancat el 2019, podem afirmar que així ha estat, tot i que encara queda camí per recórrer. Per aquest motiu, l'aposta pel català ha de continuar al costat d'un periodisme proper, popular, veraç, plural i transversal. CatalunyaDiari vol arribar a tot el país en català i les dades de 2019 demostren que aquest és el camí a seguir, tot i no haver rebut publicitat institucional durant tot l'any de les principals administracions del país.


Comentaris

envia el comentari