URGENT

🔥 Un aparatós incendi en una embarcació provoca una enorme columna de fum negre a l'Empordà

ÚLTIMA HORA

⚽ Samuel Umtiti, segon positiu de Covid detectat entre els jugadors del Barça

Olga, la mosso que ha denunciat assetjament per part del seu cap

La coneguda policia i escriptora catalana, Olga Maeso, va perdre la seva arma i placa després de ser denunciada pel seu superior

olga-maeso
Olga Maeso, la mosso que ha denunciat assetjament per part del seu superior | Twitter (@confilegal)

Olga Maeso Bucher, de 37 anys, és una agent dels Mossos d'Esquadra barcelonina. Però no només és policia: també es dedica a escriure, és coneguda a les xarxes socials, és professora, té dues carreres i està finalitzant la tercera. També ha col·laborat en diverses ocasions en programes de televisió i ràdio, per tal de fer promoció dels llibres —"Confesiones de un policía"— que ha publicat al llarg de la seva carrera. No és una agent d'allò més normal. Però ara, Olga ha fet públic un cas d'assetjament que ha patit a la seva feina i l'ha portat a la justícia, i tot va començar a partir de la seva creixent popularitat. 

Tal com Olga ha explicat en una carta al mitjà digital 'El Español', a partir que va demanar vacances per una intervenció quirúrgica per motius de salut, tot va començar a capgirar-se: el seu superior va cometre assetjament contra Olga fins a aconseguir fer-la fora del seu lloc de treball

Li van assignar feina quan hauria de fer repós per prescripció mèdica

«En aquella època em van haver d'operar per motius de salut i vaig trucar a la feina per a demanar que no em convoquessin per a treballar, ja que encara no estava físicament recuperada. Els vaig enviar un document del metge que certificava que havia sofert una intervenció quirúrgica i que evités qualsevol tipus d'activitat física que comportés moure aixecar braços i/o realitzar esforços amb aquests», declara. Segons sembla, el seu superior va ignorar la petició d'Olga i va assignar-li torns nocturns sense tenir en compte les indicacions mèdiques.

«El primer que vaig preguntar aquella nit quan vaig arribar al servei, al comandament que estava de responsable, era si faltaven efectius en aquest torn. Ell em va contestar que no. No m'ho podia creure». Aquella mateixa nit, Olga va patir un contratemps i va haver de ser atesa d'urgència

«Tenia autorització per sortir en els mitjans»

Segons explica Olga, l'inspector va fer arribar una carta a la Divisió d'Assumptes Interns per a demanar que la sancionessin. «Hi havia frases com: «crec que assisteix a programes de televisió sense el consentiment del cos», «puja fotos a temps real en les seves xarxes socials, posant en risc a tota la unitat» o «puja contingut de fotos de la unitat». Jo em vaig quedar perplexa».

Olga assegura a 'El Español' que cap d'aquestes afirmacions és certa: «Vaig aportar el document del Director General de la Policia on m'autoritzava a sortir en els mitjans de comunicació. Vaig demanar que revisessin el meu quadrant de treball, on sortien els dies i les hores que havia treballat, perquè veiessin que mai havia pujat contingut a temps real».

Olga pensava que, presentant aquesta documentació, desestimarien el cas. Però no va ser així: els caps de la policia van estar més de 6 mesos investigant-la. A més, no li van donar cap oportunitat per a defensar-se o donar explicacions: «Em van aplicar la sanció sense prendre'm declaració, sense opció a defensar-me. Només volien que sortís d'aquest programa. Van vulnerar el meu dret de defensa».

Va ser destituïda de l'ARRO i sancionada

Finalment, la van sancionar a un mes i mig de treball i sou, a més de les represàlies que li van comportar aquests fets: «Vaig haver de manllevar diners a familiars per a poder pagar la hipoteca. Vaig perdre de la plaça que tant m'havia costat guanyar a l'ARRO. Em van prohibir presentar-me a qualsevol concurs en els següents 6 mesos. Em van baixar de categoria a Seguretat Ciutadana i em van destinar a una altra comissaria allunyada del meu domicili on havia de recórrer una distància de més de 90 quilòmetres diaris».

Olga ara ha denunciat el cas d'assetjament per part del seu superior i el judici d'aquest cas se celebrarà el pròxim mes de maig. Segons explica, ja fa més d'un any que va interposar la queixa interna a l'inspector, i estan obligats a investigar-ho.

També et pot interessar...


Comentaris
Albert
Osti, acabo d'adonar-me que no m'interessa el que li passi.
J. Mir
Ni si ni no, me falta l'altra versio.
Àcrata
Els mossos mai seran la nostra policia i menys els BRIMOs i ARROs. Pot anar a cercar solidaritat per la meseta, es a ells a qui ha estat servint fidelment tots aquests anys.
Tuti
Vaia vividora
conocido
peluclera y muy interesasa, sin comentarios!
Calidoscopi
Va anar al Español un dels diaris espanyols que escriu més falsedats sobre Catalunya I mira que n'hi ha!!!
David
Si no podia treballar al 100% perquè no estava de baixa? Potser no tenia res i buscaba un lloc de privilegi? No m'ho acabo de creure tot plegat, faria falta escoltar la versió de l'altre part.
Xavi
Hi ha certes intervencions que no pots fer esforços o aixecar els braços, que no donen lloc a cobrar per baixa. Pero si a IT per no anar a treballar. Per la descripcio, sembla que podria ser una IT que esta de moda pero es voluntaria. Llavors no seria acosada.
Eric Casas
Per sorprenent que us sembli aquesta mossa es follava al seu cap i va la molt puta i després d operar-se les tetes demana no anar a treballar i diu que l assetjavan, tot plegat surrealista ...

envia el comentari