Imatge de l'Oliver, el nen de tres anys operat a Barcelona.

Última hora de Sant Joan de Déu sobre l'Oliver, el nen de 3 anys operat a Barcelona

El petit va viatjar a l'octubre a Barcelona per ser operat d'un tumor cerebral que ja he ha estat extirpat

És una història increïble, de superació i de fe. L'Oliver, el nen de tres anys amb un tumor cerebral que va viatjar el passat octubre a Barcelona, ha estat intervingut novament amb èxit. El petit es va sotmetre ahir dilluns a una nova intervenció per a extirpar el 10% que li restava del tumor. 

L'operació va durar cinc hores i, segons Sant Joan de Déu, va ser tot un èxit. El nen es troba bé de salut. «Se li ha extirpat el que quedava de tumor i d'aquí uns dies farà la prontoteràpia», diuen des de Sant Joan de Déu. Prontoteràpia, que per cert, farà que el menor sigui traslladat a Madrid, ja que aquesta tècnica curativa només se li podia aplicar a la capital espanyola o a Pamplona. 

El nen està bé

El menut es troba bé de salut després de la intervenció amb el doctor José Hinojosa. Ara, després de dues primeres fases d'extirpació a Barcelona, el petit descansarà uns dies fins a ser traslladat a Madrid

Foto del nen Oliver amb la cara pixelada
El menut Oliver, de Màlaga però ingressat a Barcelona des de fa cinc mesos, marxarà ara a Madrid per seguir amb el seu tractament contra el cèncer.  | Catalunya Diari

Allà continuarà amb la radioteràpia. Cal destacar que els tumors cerebrals en adolescents i menors són molt poc freqüents i el de l'Oliver estava molt desenvolupat. La ràpida i òptima primera intervenció, però, va permetre alliberar-lo d'un 90% del tumor. 

El que mancava per veure aleshores, però, és com respondria el menut. I es va recuperar bé, poc a poc. Va tornar a caminar i a menjar amb normalitat. «El nen ha canviat de la nit al dia i ja pesa un parell de quilets més. Ja camina i va fent, poc a poc, una vida més normal. Una vida més de nen», deia l'avi de l'Oliver el passat mes de desembre. 

Ara l'Oliver encararà d'aquí uns dies una nova —i potser definitiva— fase per a la seva recuperació. 

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP:Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!