L'OMS envia el missatge més pessimista des de l'inici de la pandèmia

Tedros Adhanom ha avisat avui que pot ser que no arribi mai una solució per al coronavirus

Tedros Adhanom, director de l'Organització Mundial de la Salut
Des de l'OMS adverteixen que el coronavirus pot quedar-se per sempre | Reuters

Amb gairebé 18 milions d'infectats a tot el món i més de 686.000 morts, no arriben bones notícies de la pandèmia. El director de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha advertit aquest dilluns en roda de premsa que«potser mai hi hagi»una solució definitiva per la Covid-19 encara que surti la vacuna.

 

En una conferència de premsa en línia, Tedros va fer la seva declaració més pessimista: «Diverses vacunes es troben en la fase tres de les proves clíniques i tots esperem que d'elles surtin vacunes eficaces que ajudin al fet que la gent no s'infecti, però ara mateix no hi ha una panacea, i potser no l'hagi mai», ha declarat davant els mitjans.

 

Tedros ha recordat que els contagiats per coronavirus s'han quintuplicat en els últims 3 mesos, i que mentre no arribi la vacuna cal centrar els esforços en realitzar rastrejos exhaustius dels contactes i casos confirmats per controlar millor l'avanç de la pandèmia.

Un virus amb una alta taxa de letalitat

El màxim responsable de l'OMS ha destacat el fet que es tracta de la primera pandèmia de la història causada per un coronavirus, ja que les dels últims segles van ser gripals:«Es dóna una combinació de factors molt perillosos, amb un virus que es desplaça amb molta rapidesa i, a més, mata moltíssim, i que afecta tant a nacions desenvolupades com a aquelles més pobres», va apuntar.

 

A més, altres experts de l'OMS van assenyalar que segons els estudis científics, el percentatge de morts després de contreure laCovid-19és del 0,6%, una xifra que ha qualificat de«molt alta»,tenint en compte la gran capacitat de transmissió de la malaltia. Si ho comparem amb la taxa de morts per la grip A de l'any 2009 per exemple, vam comprovar que aquesta era molt menor, d'un mort per cada 10.000 contagiats.

 

És per això que el director d'emergències mèdiques de laOMS, Mike Ryan, ha destacat la importància de la solidaritat conjunta per evitar contagiar i contagiar als altres:«Aquest virus és molt més mortal, i això ens indica que cal evitar encomanar-se, això és el principal. Potser els símptomes en un mateix no siguin greus, però cal evitar transmetre la malaltia a altres, és molt important tenir solidaritat conjunta», ha recalcat.

 

Comentaris

envia el comentari