Preocupant advertència de l'OMS: Passarà a l'octubre i novembre

Preveu que tot es compliqui aquesta tardor

Una professional sanitària vestida amb un equip de protecció contra el coronavirus
L'OMS alerta que els mesos d'octubre i novembre seran durs | CatalunyaDiari

Hans Kluge, director per Europa de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha declarat aquest dilluns a l'agència 'AFP' que la pandèmia de la covid-19 serà «més dura en octubre i novembre». Segons Kluge, en aquests dos mesos serà quan «la mortalitat serà més elevada».

Unes paraules que arriben tot just en un moment on Europa està vivint un gran augment dels contagis per coronavirus. No obstant això, la mortalitat es manté, de moment, estable.

«Els països no volen escoltar aquestes males notícies»

Segons ha assenyalat l'OMS, aquest increment en el nombre de morts diàries serà conseqüència de l'augment dels casos positius a causa de la represa de l'epidèmia a Europa. Kluge ha manifestat que «estem en un moment en el qual els països no volen escoltar aquest tipus de males notícies» i ha afegit que «el missatge positiu és que la pandèmia arribarà a la seva fi en un moment o altre».

És per això que OMS Europa ha decidit reunir entre avui i demà a tots els 50 estats membres per discutir quina serà la resposta a la pandèmia i establir una estratègia pels pròxims cinc anys.

La pandèmia arribarà a la seva fi quan «aprenguem a viure amb ella»

El cap de la filial europea de l'OMS ha volgut aclarir que l'epidèmia no arribarà a la seva fi amb l'arribada de la vacuna, que encara s'està desenvolupant: «Escolto cada dia: 'la vacuna serà la final de l'epidèmia'. Clar que no ho serà!».

El metge belga ha afegit que «encara no sabem si la vacuna serà eficaç en tots els sectors de la població. Estem rebent alguns senyals que semblen indicar que serà eficaç per uns però no pels altres». En aquest sentit ha advertit que suposarà una «malson logístic» haver de demanar vacunes diferents.

Així doncs, Kluge ha matisat que el final de la pandèmia arribarà quan «com a comunitat hàgim après a viure amb aquesta pandèmia. I això depèn de nosaltres. És un missatge molt positiu». En aquestes últimes setmanes els contagis a Europa han augmentat de forma considerable i sobretot ho ha fet a Espanya i França.


Comentaris

envia el comentari