L'OMS envia la pitjor advertència des que va començar la pandèmia del coronavirus

Ryan considera que no és prudent generar expectatives sobre quan es posarà fi a la malaltia

Dos metges tenint cura d'un pacient amb coronavirus a l'hospital Trueta el 18 d'abril de 2020
Fins al moment s'han registrat 4,3 milions de casos de contagi i 300.000 morts per coronavirus al món  | CatalunyaDiari

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha advertit aquest dimecres que el coronavirus «podria no anar-se'n mai» i «convertir-se en un altre virus endèmic, com el VIH». Així ho ha expressat el director d'Emergències Sanitàries de l'OMS, Mike Ryan, que ha assenyalat la necessitat de mostrar-se «realista» davant aquesta situació perquè «ningú no pot predir si aquesta malaltia desapareixerà o no».

Ryan ha exemplificat la situació del nou coronavirus amb la del VIH o el xarampió, presents avui dia i, en el cas de VIH, amb el qual milers de persones a tot el món conviuen. No obstant això, i malgrat que Ryan considera que no és prudent generar expectatives sobre quan es posarà fi a la malaltia, ha assenyalat que una vacuna ofereix «una oportunitat» però «ha de ser altament efectiva i estar disponible per a tothom».

Atacs als treballadors sanitaris

El director d'Emergències Sanitàries de l'OMS també ha estat qüestionat sobre els atacs als quals treballadors de la salut i algunes minories estan sent víctimes en moltes parts del planeta des que va començar la pandèmia i ha atribuït els mateixos a la ignorància i la manca d'informació i educació de la població. Ryan ha condemnat els atacs i ha apuntat que a l'abril es van registrar més d'una trentena d'incidents «bastant greus» en una dotzena de països.

«La pandèmia de la Covid-19 està traient el millor de nosaltres, però també el pitjor. Algunes persones es creuen autoritzades a expressar les seves frustracions contra aquelles que estan tractant d'ajudar. Aquests són actes de violència i discriminació sense sentit que han de ser combatuts», ha assenyalat. Fins al moment s'han registrat 4,3 milions de casos de contagis i gairebé 300.000 morts per Covid-19 a tot el món, sent Estats Units el país més afectat per la pandèmia.


Comentaris

envia el comentari