Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Dos metges tenint cura d'un pacient amb coronavirus a l'hospital Trueta el 18 d'abril de 2020

L'OMS envia la pitjor advertència des que va començar la pandèmia del coronavirus

Ryan considera que no és prudent generar expectatives sobre quan es posarà fi a la malaltia

Dos metges tenint cura d'un pacient amb coronavirus a l'hospital Trueta el 18 d'abril de 2020
Fins al moment s'han registrat 4,3 milions de casos de contagi i 300.000 morts per coronavirus al món  | CatalunyaDiari

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha advertit aquest dimecres que el coronavirus  «podria no anar-se'n mai» i «convertir-se en un altre  virus endèmic, com el VIH». Així ho ha expressat el director d'Emergències Sanitàries de l'OMS, Mike Ryan, que ha assenyalat la necessitat de mostrar-se «realista» davant aquesta situació perquè «ningú no pot predir si aquesta malaltia desapareixerà o no».

Ryan ha exemplificat la situació del nou coronavirus amb la del VIH  o el xarampió, presents avui dia i, en el cas de VIH, amb el qual milers de persones a tot el món conviuen. No obstant això, i malgrat que Ryan considera que no és prudent generar expectatives  sobre quan es posarà fi a la malaltia, ha assenyalat que una vacuna  ofereix «una oportunitat» però «ha de ser altament efectiva i estar disponible per a tothom».

Atacs als treballadors sanitaris

El director d'Emergències Sanitàries de l'OMS també ha estat qüestionat sobre els atacs  als quals treballadors  de la salut i algunes minories estan sent víctimes  en moltes parts del planeta des que va començar la pandèmia i ha atribuït els mateixos a la ignorància i la manca d'informació i educació de la població. Ryan ha condemnat els atacs i ha apuntat que a l'abril es van registrar més d'una trentena d'incidents «bastant greus» en una dotzena de països.

«La pandèmia de la Covid-19 està traient el millor de nosaltres, però també el pitjor. Algunes persones es creuen autoritzades a expressar les seves frustracions contra aquelles que estan tractant d'ajudar. Aquests són actes de violència  i discriminació  sense sentit que han de ser combatuts», ha assenyalat. Fins al moment s'han registrat 4,3 milions de casos de contagis  i gairebé 300.000 morts  per Covid-19 a tot el món, sent Estats Units el país més afectat per la pandèmia.