Després de diversos mesos a l'ull de l'huracà i després de patir nombroses i atroces crítiques, el Govern de Pedro Sánchez ha rebut una gran notícia en referència a la gestió que s'ha fet a Espanya durant la crisi del coronavirus. L'Organització Mundial de la Salut —OMS— ha elogiat Espanya, Polònia i Alemanya per haver aconseguit controlar «ràpidament» els diferents brots «perillosos» de coronavirus que s'han detectat en les últimes setmanes.
Kluge felicita les autoritats espanyoles
Concretament ho ha fet el director regional d'Europa de l'OMS, Hans Kluge, en una roda de premsa: «Quan han aparegut nous grups de casos, aquests s'han controlat mitjançant intervencions ràpides i específiques. Són molt bones notícies! Bravo a les autoritats!», ha declarat.
A més, Kluge ha volgut fer una menció especial a totes aquelles persones que compleixen amb les mesures de seguretat i distanciament en els diferents països de la Unió Europea.
Staggering progress in ?? Covid response guided by Health Minister @salvadorilla 1% positivity rate 60%/ new patients through contact tracing testing capacity . Vigilance towards mini outbreaks in the new reality. Full support by @WHO_Europepic.twitter.com/SRQrislgeh
— Hans Kluge (@hans_kluge) June 24, 2020
Nous casos detectats de Covid-19 a Europa
No obstant això, no tot són bones notícies. Tal com ha informat l'organització, «per primera vegada en mesos» s'ha detectat un augment d'infectats per Covid-19 a Europa, alertant que fins a onze països europeus han registrat un «repunt important» de casos de contagi per coronavirus.
En aquest sentit, Hans Kluge ha volgut destacar la importància de controlar aquests nous brots, ja que si no «els sistemes de salut tornaran a estar en risc de saturació». Per això, els països han de ser «més intel·ligents» a l'hora de trobar, aïllar i rastrejar cada cas, així com rastrejar tots els seus contactes.
El directiu de l'OMS ha posat valor a la tecnologia digital i la intel·ligència artificial, ja que «han demostrat ser efectives en altres aspectes de la resposta pandèmica». No obstant això, és important que la integració de la salut digital es dugui a terme «amb cura i prudència».
«No ens podem permetre una bretxa digital, a més de la bretxa social i econòmica», ha destacat el director regional d'Europa de l'Organització Mundial de la Salut.