YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

L'OMS rectifica: Els llocs on el coronavirus contagia per l'aire

L'Organització Mundial de la Salut aconsella evitar els llocs tancats i mal ventilats

Dues persones amb vestimenta especial per al coronavirus en un laboratori
L'OMS ha alertat de les elevades possibilitats de contagi en llocs tancats i amb poca ventilació | cedida

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) va assenyalar aquest passat dimecres 8 de juliol que la possibilitat que el coronavirus es transmeti per l'aire no està descartada pels seus experts.

«Sobre la possible ruta de transmissió aèria hi ha noves evidències, però no definitives, i aquesta possibilitat es veu especialment en condicions molt específiques, com a llocs amb molta gent i poc ventilades», va advertir l'experta Benedetta Allegranzi, de la Unitat Global de Prevenció d'Infeccions de l'OMS.

«Són camps d'estudi que estan creixent i on està sorgint evidència, però encara no és definitiva, i és per això pel qual la possibilitat que hi hagi transmissió per l'aire en espais públics, especialment en condicions específiques com a llocs abarrotats, tancats i amb mala ventilació, no pot ser descartada. Però l'evidència ha de ser interpretada i donem suport a aquest procés», ha explicat.

S'han d'evitar les reunions en llocs tancats i mal ventilats

Allegranzi va respondre d'aquesta manera a la carta publicada dilluns al diari 'The New York Times' per 239 científics, en la qual sol·licitaven a l'OMS prendre més seriosament la transmissió aèria de la Covid-19 i apuntaven que els estàndards de distància social enfront del coronavirus es quedaven curts.

L'experta va afirmar que l'OMS segueix fent les recomanacions d'evitar reunions a llocs tancats o participar en actes amb molta gent, a més del manteniment de condicions adequades de ventilació, distanciament social i ús de mascaretes.

Maria Van Kerkhove, cap de Departament de Malalties Emergents de l'OMS, va declarar que molts dels signants de la carta a The New York Times són experts amb els que ja està col·laborant l'OMS des de fa mesos.

Estudien la transmissió d'animals a persones i de mares embarassades a fills

«Mantenim relació amb aquest grup de científics des d'abril, a través de diferents xarxes, i donem la benvinguda a la col·laboració amb científics de tot el món», va sentenciar. A més, Van Kerkhove va assegurar que gran part dels signants són enginyers, l'aportació pot ser vital en l'establiment de mesures de ventilació de recintes.

Si bé l'OMS considera que el gran mitjà de transmissió de la Covid és a través de petites gotes, Van Kerkhove va avisar que continuen estudiant altres mitjans de transmissió, com ara d'animals a l'ésser humà i de mares a fills en l'embaràs.


Comentaris

envia el comentari