Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una prova de coronavirus a Catalunya, 2020

Nou possible brot de coronavirus a Catalunya per una festa amb 60 persones

Diverses persones presenten símptomes i estan esperant els resultats de les proves PCR

Una prova de coronavirus a Catalunya, 2020
S'ha recomanat als joves que facin quarantena a l'espera d'obtenir els resultats de les proves PCR | ACN

Una desena de joves de Vilassar de Dalt, al Maresme, amb símptomes  de coronavirus com ara febre i diarrea estan esperant els resultats de les  proves PCR després de participar en una festa a la platja amb una cinquantena de persones més. Els metges de l'ambulatori del municipi van efectuar el test  aquest dijous i ja han traslladat la informació als responsables del servei d'epidemiologia  del departament de Salut de la Generalitat.

A hores d'ara, els facultatius han recomanat als joves que facin quarantena  a l'espera d'obtenir els resultats de les proves PCR i Salut està intentant contactar amb tota la resta d'assistents de l'acte. 

Sánchez, Illa i Simón, reunits d'urgència: decisió imminent pels rebrots

Els rebrots per coronavirus han augmentat en els últims dies en tot el territori espanyol el que ha comportat que la situació s'hagi complicat fins al punt que es tem una nova crisi sanitària a Espanya. Davant aquestes xifres i amb la possibilitat que la situació pugui descontrolar-se, l'executiu de Sánchez ha decidit reunir-se d'urgència aquest dijous al matí.

És per aquest motiu que el president del govern espanyol ha citat al ministre de Sanitat, Salvador Illa, i a l'expert epidemiòleg, Fernando Simón, els quals també han estat al capdavant de la gestió de la pandèmia, per decidir quines mesures es poden prendre de forma urgent i intentar pal·liar l'aparició de nous brots.

En les últimes 24 hores, Simón hauria explicat a l'executiu de Sánchez que els casos de coronavirus s'han duplicat al territori espanyol. Unes dades que haurien portat al govern a plantejar-se que algunes comunitats autònomes tornin al confinament. Una mesura que seguiria amb la implementada per la Generalitat que imposa l'ús obligatori de mascaretes i el confinament de la comarca el Segrià.

La situació que ens trobem ara recorda a la prèvia del 8 de març però amb la diferència que ara el govern espanyol ja compta amb l'experiència d'haver aconseguit frenar la corba de contagis. És per això que els protocols i les actuacions a seguir haurien de ser més àgils.