Una investigadora treballant al laboratori de la vacuna russa contra el coronavirus Sputnik V

L'OMS es mulla: Posen una data realista a la vacuna contra el coronavirus

Tedros Adhanom Ghebreyesus, director general de l'OMS, manté l'esperança de poder aconseguir una vacuna per a finals del 2020

Tedros Adhanom Ghebreyesus, director general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), va afirmar aquest dimarts 6 d'octubre que té esperança en què s'aconsegueixi una vacuna contra la covid-19 a finals d'aquest any 2020. «Necessitem vacunes i hi ha esperances que a finals d'aquest any la puguem tenir. Per tenir millor resultats, és important invertir en elles mentre fem ús de les eines que tenim a mà», va apuntar el mandatari al tancament de la reunió del Comitè Executiu de l'OMS, format per experts de 34 Estats membres.

Tedros va recordar la importància de la prevenció, diagnòstic i rastreig de contactes

Soumya Swaminathan, cap de científics de l'OMS, va avisar el passat mes de setembre que no s'esperava que els possibles remeis contra la covid-19 estiguessin preparats per a la població abans de dos anys. Malgrat tot, Adhanom Ghebreyesus, va declarar en la reunió de Comitè Executiu de l'OMS que «tot i que encara hi ha àrees desconegudes, ara tenim més coneixements sobre el virus».

És per això que Tedros posa èmfasi en el fet que és essencial fer servir les eines que es tenen actualment: mesures de prevenció i higiene, tractaments, diagnòstic el més ràpid possible i rastreig de contactes.

La solidaritat internacional «ha de començar amb la unitat nacional» davant el coronavirus

«Molts països han mostrat que amb les eines actuals es pot suprimir i controlar la pandèmia, encara que al mateix temps hem d'invertir en noves tecnologies», va assegurar Tedros en referència a les possibles vacunes i tractaments més potents per casos greus de coronavirus.

L'expert de l'OMS també va assenyalar que «el compromís polític serà crucial» en la lluita contra la pandèmia i va insistir en una solidaritat internacional que «ha de començar amb la unitat nacional» davant el coronavirus.