Imatge de Josep Maria Bartomeu en una roda de premsa al Camp Nou

El vot de censura contra Bartomeu aconsegueix prou suports validats

La moció prospera i obliga al president del FC Barcelona a fer un referèndum sobre la seva continuitat

El precandidat a les eleccions del FC Barcelona i impulsor del vot de censura Jordi Farré ha informat aquest dimecres que s'han aconseguit les 16.521 signatures necessàries per a tirar endavant la votació de la moció de censura contra l'actual Junta Directiva, presidida per Josep Maria Bartomeu. La Mesa del Vot de Censura, de la qual Farré forma part, ha validat el mínim de signatures necessàries, entre els 20.687 suports que van lliurar els promotors d'aquesta moció. «Objectiu aconseguit!», ha apuntat el precandidat a través de les seves xarxes socials.

Es confirma així que els socis i sòcies de l'entitat votaran per a fer fora, o no, a Bartomeu i la seva junta. Aquest procés no és nou a l'entitat blaugrana, ja que prèviament es van impulsar cinc mocions de censura, encara que només dues van passar el tall de les signatures i van tirar endavant. La primera va ser el 1998, liderada per la plataforma 'Elefant Blau', de Joan Laporta, contra el president Núñez. La segona va produir-se l'any 2008, impulsada per Oriol Giralt contra Laporta. Cap d'elles, però, va prosperar, ja que no van aconseguir el 66 per cent de suports necessaris en la votació.

Ara, Josep Maria Bartomeu està entre l'espasa i la paret, després que el vot de censura hagi prosperat. La Mesa del Vot de Censura té un termini d'entre 10 i 20 dies per convocar el referèndum que decidirà la continuïtat de la directiva actual. La notícia suposa un autèntic terratrèmol per a la junta de Bartomeu, que va insinuar que podria dimitir abans de posar les urnes. El recompte de butlletes encara no ha acabat i es preveu que finalitzi entre demà i divendres.

Jordi Farré demana a Bartomeu que dimiteixi

Després de confirmar-se que hi haurà referèndum a Can Barça, el precandidat a la presidència del FC Barcelona i impulsor de la moció de censura, Jordi Farré, ha assegurat que el millor seria que Josep Maria Bartomeu i la seva junta directiva presentin la seva dimissió per evitar el «tràngol» de la votació.

«Tant de bo dimitissin i estalviéssim al soci el tràngol d'haver de venir a votar. És també un tema costós, i es podria estalviar aquests diners al club perquè no tinc dubte que la moció tiraria endavant», ha afirmat als mitjans de comunicació. Farré ha afegit que «no m'agradaria que Bartomeu fos el primer president censurat, a mi els escarnis no m'agraden i el millor que podria fer Bartomeu és plegar», ha afegit.