Seat comença les obres pel futur laboratori de bateries a Martorell i hi inverteix més de 7 milions d'euros

L'empresa preveu que el laboratori estigui construiït l'abril de l'any que ve

Vehicle de la marca Seat
La planta de Martorell rep una inversió de 7 milions per començar les obres del futur laboratori de bateries | Europa Press

Seat ha començat les obres per construir el Test Center Energy (TCE), el futur laboratori de bateries de la planta de Martorell, que permetrà desenvolupar i provar diversos sistemes d'energia per a vehicles elèctrics i híbrids. Aquest nou centre suposa una inversió de més de 7 milions d'euros, i forma part del pla d'inversions de 5.000 milions anunciat per la companyia abans de l'estiu.

El nou laboratori té una capacitat d'assaig que arriba als 1,3 MW de forma simultània, i es preveu que estarà construït a finals d'abril del 2021. La superfície total del centre serà de 1.500 metres quadrats.

Diferents espais

El nou edifici comptarà amb espais d'assaig per la validació de mòduls de cel·les amb tecnologia liti-ion, bateries de mitja i alta tensió i diversos carregadors utilitzats en tota la gamma de vehicles elèctrics. També es preveu que tingui cambres climàtiques que permetran fer proves amb les bateries i els mòduls en condicions tèrmiques extremes, simulant diversos ambients amb els que es podria trobar el vehicle. Finalment, també hi haurà un laboratori d'electrònica d'alta tecnologia per dissenyar i fabricar prototips i construir interfícies pels sistemes d'assaig.

Segons explica la mateixa empresa Seat en un comunicat, el centre també comptarà amb un taller equipat específicament per fer proves amb vehicles electrificats que permetrà treballar simultàniament amb fins a sis cotxes. En aquesta zona es faran els tests relacionats amb la prestació del sistema d'energia, la seguretat funcional i la integració de funcions.

El vicepresident d'I+D de Seat, Werner Tietz ha assegurat que «Seat porta anys apostant per l'electrificació de la companyia i la construcció d'aquest nou Test Center Energy, únic a Espanya, és un pas ferm en aquesta direcció». «Aquest centre ens permetrà desenvolupar els sistemes d'energia de futurs vehicles híbrids i elèctrics, contribuint així a la creació d'una electromobilitat sostenible», ha dit.

El nou centre TCE se sumarà al laboratori combinat de bateries de baixa, mitja i alta tensió que ja va construir Seat el 2010. En els últims 10 anys, la companyia ha fet en aquell centre més de 2.000 assajos per projectes d'investigació nacionals i internacionals. Aquest centre té dues cambres climàtiques i una potència d'assaig de 200kW.

Seat i Cupra treuen cinc nous models de cotxes

Seat i Cupra treuen durant aquest any i el vinent fins a cinc nous models elèctrics i híbrids endollables, a banda del Seat Mii, que ja està a la venda. El León té models híbrids endollables en Seat i Cupra fabricats a Martorell. El model Tarraco tindrà una versió PHEV i el Cupra Formentor comptarà amb variants híbrides elèctriques endollables que es faran a la fàbrica catalana.

D'altra banda, la marca també compta amb el Cupra el-Born, que serà juntament amb el Mii el segon vehicle 100% elèctric de la companyia.


Comentaris

envia el comentari