Primer pla d'Enrique Ruiz Escudero amb mascareta i les banderes de Madrid, Espanya i Europa de fons

Contundent avís de Madrid a Pedro Sánchez: «No ho permetrem»

El conseller de Sanitat de Madrid ha expressat el seu malestar perquè es posin en dubte les xifres de contagis aportades per Madrid

La batalla política entre la Comunitat de Madrid i el Govern Central continua sense donar treva. Aquesta vegada la polèmica ha començat a causa del significatiu descens de les xifres de contagiats que ha patit la Comunitat de Madrid aquesta última setmana, amb 6.616 contagiats, que suposa, igual que a tot Espanya, un valor molt menor que el de fa una setmana (13.449) i de fa dos (11.991).

 

Però malgrat que les últimes dades de Madrid mostren una baixada dels contagis i d'incidència acumulada, el ministre Salvador Illa i Fernando Simón es van mostrar molt escèptics a la seva última roda de premsa sobre aquesta suposada millora i Illa va assenyalar que «tenen alguns dubtes sobre el retard de les notificacions i la incorporació dels tests d'antígens», posant així en dubte les dades facilitades per Madrid.

 

Aquestes declaracions han provocat la indignació i el cabreig del Conseller de Sanitat de Madrid, Enrique Ruiz Escudero, qui ha exigit al Govern que no torni a qüestionar les dades donades per l'Executiu Regional, evidenciant el seu malestar.

 

Escudero exigeix una rectificació del Govern

«El Govern de la Comunitat de Madrid no permetrà que aquesta informació (les dades confirmades per Madrid) es posi en dubte. Així ho ha fet saber al ministre Salvador Illa i a Fernando Simón. Sol·licitem el més gran dels respectes als professionals de la Comunitat, tan capacitats com els del Ministeri. Quan es qüestionen les nostres dades, es qüestionen als nostres professionals», ha afirmat.

 

Després de la seva reunió avui amb el grup Covid-19, que el formen membres del Govern Regional i Central, Escudero ha traslladat el seu enuig i ha exigit un aclariment, i que no tornin a qüestionar les seves dades: «Tots dos, ministre i director (referint-se a Illa i Simón), espero que aquest tipus d'insinuacions no es tornin a produir. He transmès la nostra queixa. La frase 'Madrid està mentint amb les dades' fa que estiguem mínimament preocupats, però tots dos han dit que aquesta declaració no anava en aquest sentit».

 

A més, Escudero ha demanat reobrir les 10 ciutats que van quedar confinades amb el pla d'Illa, ja que ha assegurat que la incidència acumulada ha baixat així com els contagis: «La Comunitat té un pla i aquest pla, ho dic amb humilitat i prudència, funciona. Un pla pensat per a aquestes zones amb alta incidència. Fa dues setmanes que estem aplicant mesures i les dades demostren l'efectivitat», ha assegurat Ruiz Escudero.