YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

L'OMS revela quan començaran a disminuir els contagis de coronavirus

L'Organització Mundial de la Salut estima quan es notaran els efectes de la vacunació

Imatge d'arxiu d'una vacuna contra la Covid-19
L'OMS revela quan començaran a disminuir els contagis de coronavirus | iStockPhoto (Teka77)

La borrasca Filomena ha diluït per moments l'assumpte que porta gairebé un any mantenint a tota Espanya en contínua tensió. Però la lluita contra la pandèmia continua viva, ara més que mai, donat l'empitjorament de les dades en gairebé tot el territori espanyol després de les festes de Nadal.

Moltes comunitats autònomes han optat per endurir les mesures i restriccions en la seva zona per a fer front a la que el govern espanyol ja considera la tercera onada de coronavirus. I per a això comptem amb el procés de vacunació, que ja avança a Espanya, encara que amb més retard de l'esperat.

Molts espanyols, donades les circumstàncies, continuen preguntant-se quan començarem a derrotar el virus que ha marcat per sempre les nostres vides i ha fet de 2020 un any diferent i, sobretot, molt complicat. I precisament en aquesta línia s'ha pronunciat l'Organització Mundial de la Salut.

Els contagis començaran a baixar en sis mesos, segons l'OMS

L'OMS estima que trigarem sis mesos més fins que comencem a veure disminuir els contagis diaris per coronavirus, a més de concretar que el descens es donarà gràcies a la vacunació contra la COVID. Ho han explicat experts de l'OMS, aclarint quan començarem a notar els efectes del fàrmac en les dades.

Així, serà la vacuna el factor que hauria de permetre'ns acabar amb el virus, encara que no serà cosa fàcil, ni molt menys ràpida, tal com es desprèn de les declaracions d'aquests experts. A més, l'OMS ha tornat a advertir que el propòsit real de la vacuna ara mateix és «salvar vides en la població amb més risc».

Les dosis de què es disposa no són suficients perquè la vacunació tingui, ara com ara, «un impacte en la corba de contagis», ha remarcat Bruce Aylward, assessor de l'OMS en temes de coronavirus.

Mike Ryan, director de l'OMS per a Emergències Sanitàries, posava l'accent en el mateix aspecte, apel·lant a la paciència i recordant que «les vacunes no afectaran, de moment, a la transmissió nacional».

Del missatge de l'OMS, en definitiva, es desprenen un avís molt clar a tots els ciutadans, basat en dos conceptes tan essencials donades les circumstàncies com la precaució i la paciència. En primer lloc, l'OMS insisteix en cadascuna de les seves intervencions en què no és moment de baixar la guarda, relaxar-se o incomplir les mesures de seguretat i restriccions imposades per les autoritats per a lluitar contra la pandèmia, començant per rentar-se les mans, mantenir distàncies i utilitzar sempre mascareta.

I en segon lloc, la institució, compareix contínuament recordant que la pandèmia no ha acabat, ni de bon tros, apel·lant a la paciència de tots els ciutadans europeus. Segons la predicció de l'OMS, encara queden sis mesos per a començar a notar canvis positius en les dades gràcies a la vacunació. I, atès que serà un inici, faran falta més mesos per a guanyar-li la batalla al virus que ha posat en escac a tothom.

Gairebé 90 milions de persones infectades a tot el món

Fins al moment, segons dades de la Universitat Johns Hopkins, gairebé 90 milions de persones, en concret 89.644.299, han sofert coronavirus a tot el món. De tots ells, desgraciadament, han mort 1.926.737 per culpa del virus. Dades que posen la pell de gallina i són un cop de realitat per a no oblidar la gravetat de la pandèmia, el respecte que hauríem de tenir-li i la importància d'ajudar a combatre'l.

Ara com ara, els Estats Units se situen en la primera posició del rànquing de contagis i defuncions a causa de la Covid, seguits de l'Índia i el Brasil. A Europa, Rússia i el Regne Unit s'emporten la palma, però la situació a Espanya també és complicada, per la qual cosa no queda més remei que conscienciar-se que el virus i les restriccions per derrotar-lo seguiran molt presents aquest 2021.


Comentaris

envia el comentari