Aragonès avisa: «Encara queden mesos de tancaments i restriccions»

El vicepresident diu que no es descarta un confinament total, però assegura que «tots treballarem perquè no sigui així»

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, en roda de premsa amb mascareta
Pere Aragonès ha anunciat que les restriccions i flexibilitzacions es mantindran durant els pròxims mesos. | Generalitat de Catalunya

L'obertura i tancament d'establiments comercials, així com les restriccions i flexibilitzacions de la mobilitat, s'allargaran encara uns quants mesos a Catalunya. Així ho ha assegurat el vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, en una entrevista al programa 'Aquí, amb Josep Cuní' de Ser Catalunya, en què ha assegurat que «l'equilibri és difícil, i hem d'explicar a la ciutadania que encara queden uns mesos al davant fins que no se subministrin les dues dosis de la vacuna, i fins llavors «hi haurà restriccions de mobilitat i d'obertura de comerços».

En aquest sentit, Aragonès ha afirmat que a Catalunya encara s'hauran de decretar setmanes d'obertura i setmanes de restricció perquè «no hi ha una alternativa». Sobre la possibilitat de tornar a un confinament total a Catalunya, el vicepresident del Govern ha dit que «si la pandèmia ens ha ensenyat alguna cosa és que no podem descartar cap escenari, però tots treballarem perquè no sigui així».

Pel que fa a les recents declaracions del secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, afirmant que les qüestions comunicatives de la pandèmia es podrien millorar per part de les administracions i institucions governamentals ha manifestat que «qui genera unanimitat i mai rep crítiques, és que no fa res».

Aragonès no es mulla sobre un possible ajornament de les eleccions al Parlament

En la mateixa entrevista a Ser Catalunya, Pere Aragonès ha evitat anticipar-se sobre la data electoral del 14-F: «Avui i divendres acabarem d'analitzar els diferents escenaris», ha dit. El també candidat d'ERC als comicis ha insistit que la decisió s'ha de prendre «amb consens a la taula de partits».

Precisament, la taula de partits pel 14-F es reuneix de manera telemàtica aquest dilluns, tot i que s'espera que el contingut sigui de caràcter més tècnic, i que les decisions es prenguin en una altra trobada prevista pel pròxim divendres.


Comentaris

envia el comentari