Bates escolars i motxilles penjades en el passadís de l'escola Cèsar August de Tarragona

Divisó d'opinions entre pares i mares d'un centre de Girona per la tornada a l'escola

Alguns creuen que els centres estan controlats i d'altres, que caldria esperar que l'evolució de la pandèmia millori

El curs escolar s'ha reprès aquest dilluns a la majoria de les escoles de Catalunya —a excepció dels centres tancats pels efectes del temporal—. El retorn a les aules després de les vacances escolars, però, genera divergència d'opinions entre els pares. Alguns creuen que els centres són segurs, mentre d'altres consideren que s'hauria hagut d'esperar que l'evolució de la pandèmia millorés. 

L'opinió de dues mares d'un CEIP de Figueres

Les portes del CEIP Sant Pau de Figueres s'han obert aquest matí amb normalitat i desenes de nens i nenes s'han retrobat amb els seus companys de classe. A l'exterior alguns pares, com la Melania Tutuianu, creuen que la seguretat absoluta no existeix, però que «tampoc ens podem tancar a casa».

«És complicat, però no és el mateix tenir contacte amb els professors i amb els nens que estar davant d'una pantalla. Els nens han de viure», diu.  La Mabel Carmona, en canvi, creu que els nens saben molt bé el que han de fer i que les escoles són «segures».

Bargalló assegura que les escoles continuaran obertes

Per la seva banda Josep Bargalló, el conseller d'Educació, ha assegurat que les escoles «és el darrer que tancarem», i que només si s'apliqués un confinament total s'hauria de replantejar «què fer amb l'escola». Amb tot, Bargalló ha deixat ben patent que de moment no s'han plantejat tancar els centres educatius.

En aquest sentit, i en declaracions a Ràdio4 i La2, ha manifestat que l'escola «és el servei públic essencial més important després del sanitari».