Primer pla de Jaume Padrós del Col·legi de Metges de Barcelona

Jaume Padrós: «Arriba el moment més complicat de la pandèmia»

El president del Col·legi de Metges de Barcelona ha criticat durament les mesures restrictives del Govern per «insuficients»

El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, ha fet una crida aquest dilluns, 11 de gener, perquè els catalans no es relaxin després de les festes de Nadal envers la pandèmia de la Covid-19. El doctor ha advertit, després d'avisar que ara es veuran els efectes dels àpats i les trobades familiars d'aquests passats dies, que podria arribar «el moment més complicat de la pandèmia» les pròximes setmanes. 

Així ho recull 'Tot Barcelona', que inclou que Padrós ha lamentat que existeix el risc que les plantes d'UCI se saturin a causa de l'augment de casos de Covid-19 amb més gravetat. «Malauradament el temps ens està donant la raó als que vam advertir que a Nadal s’havia de restringir més», ha declarat a 'El Matí' de Catalunya Ràdio. «Els ingressos estan pujant i pot significar que es deixin de fer altres activitats», ha afegit, paral·lelament.

Padrós titlla les mesures d'«insuficients»

Padrós va criticar les vigents restriccions anunciades pel Govern per a frenar l'increment dels indicadors epidemiològics derivats de la pandèmia de coronavirus el passat dia 4 de gener, quan encara quedaven 3 dies per ser aplicades.

«Són clarament insuficients», advertia aleshores Padrós el passat dilluns en una sèrie d'anotacions en el seu compte de Twitter, en el qual va matisar que la decisió que ha pres l'Executiu català no era, al seu judici, gens fàcil.
 

Puja la incidència i baixa l'RT

Paral·lelament, la velocitat de propagació de la covid-19, l'Rt, baixa avui tretze centèsimes aquest dilluns i se situa en l'1,21. El risc de rebrot també disminueix, amb 30 punts, fins als 546. En canvi, la incidència a 14 dies puja, passa de 445,36 a 468,37. S'han declarat 1.074 nous casos confirmats per PCR o TA, cosa que eleva la xifra total a 393.533.

Tanmateix, són dades que cal contextualitzar en cap de setmana, ja que es realitzen menys proves, i a més en ple temporal de neu. L'11,07% de les proves de la darrera setmana han donat positiu. S'ha informat de 70 noves morts i el total és de 17.628. Hi ha 2.383 pacients ingressats als hospitals amb covid-19, 27 més que fa 24 hores, i 470 persones a l'UCI, 12 més. Els vacunats arriben a 68.306, 4.575 més.