L'OMS adverteix de l'alt contingut en sucre que tenen els aliments per lactants

L'Organització alerta que pot afectar el gust dels menors i augmentar les seves preferències futures cap a aliments més dolços

bebe
Els productes per a lactants entre 0 i 6 mesos contenen una alta quantitat de sucre | Somosmamas.com

Dos estudis que ha realitzat l'Organització Mundial de la Salut (OMS) han alertat de l'alt i inadequat contingut en sucre dels productes alimentaris que es comercialitzen dirigits als nadons menors de sis mesos a Europa.

El 2016, l'organització de les Nacions Unides va publicar una guia on s'establia que no es podrien publicitar els aliments per a lactants menors de sis mesos, i ho argumentava que és un període en el qual el menor ha de ser alimentat amb la llet materna exclusivament.

«En la primera infància s'ha de garantir un creixement i desenvolupament òptim del nen»

La directora regional d'Europa de l'OMS, Zsuzsanna Jakab, ha volgut recordar que «l'adequada nutrició a la primera infància és clau per a garantir un creixement i desenvolupament òptim del nen, així com prevenir algunes malalties al llarg de la seva vida, com, per exemple, l'obesitat o patologies no transmissibles relacionades amb la dieta».

L'OMS, davant aquest fet, ha desenvolupat un esborrador de Model de Perfil de Nutrients – MNP, segons les seves sigles en anglès– per a nens entre 6 i 36 mesos. Aquesta guia té com a objectiu orientar les decisions sobre quins aliments són inadequats en aquest grup d'edat. A més, ha creat una metodologia per a identificar els aliments comercials per a bebès disponibles en establiments detallistes, i per a recopilar dades de contingut nutricional a les etiquetes, i també l'etiquetatge de promoció, incloses les reclamacions.

Aquesta nova metodologia ha servit per a poder recopilar dades sobre 7.955 productes alimentaris o begudes comercialitzades per a nadons i nens petits en 516 botigues de Viena (Àustria), Sofia (Bulgària), Budapest (Hongria) i Haifa (Israel) entre el mes de novembre de l'any 2017 i el gener de l'any passat.

El sucre que contenen la fruita i la verdura sí són saludables per als infants | Cedida.

 

Només entre el 28 i el 60% de productes són adequats

D'aquesta manera, l'OMS va comprovar que, només en aquestes quatre ciutats, entre el 28% i el 60% dels productes que es comercialitzaven per a menors de 6 mesos eren adequats. No obstant això, en tres regions, més de la meitat dels aliments tenien més del 30% del sucre recomanat, fet que, tal com ha advertit l'organització, pot afectar el gust dels menors i fer augmentar les seves preferències en el futur pels aliments més dolços.

«Si bé els aliments com les fruites i verdures que contenen més sucres de manera natural són adequats per als nadons i nens petits, l'alt nivell de sucres lliures en els productes comercials de puré també és motiu de preocupació», han comunicat des de l'OMS.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari