YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

L'OMS fa un ultimàtum i assegura que si els contagiats no fan quarantena, hi haurà confinaments

L'augment de contagis provoca l'inevitable col·lapse sanitari i obliga els mandataris a prendre mesures restrictives

Imatge d'una terrassa de bar a la ciutat de Saragossa, amb una cambrera atenent dos clients
Es preveu que el govern aragonès decreti restriccions en l'aforament de bars i restaurants. | Europa Press

La doctora responsable de malalties emergents i zoonosis de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Maria Van Kerkhove, ha avisat als països d'Europa que si no es posa en quarantena als contactes de casos positius de Covid-19, es produiran confinaments generalitzats de la població. En roda de premsa, Van Kerkhove ha explicat que en les últimes setmanes s'ha produït un augment de l'edat mitjana de persones contagiades de Covid-19, la qual cosa està incrementant la taxa d'hospitalització i d'ocupació en les Unitats de Vigilància intensiva.

«Els països de tota Europa van aconseguir controlar la transmissió del virus a la primavera i fins a l'estiu, per la qual cosa el poden tornar a fer. Podem evitar els confinaments si entre tots exercim bé el nostre paper i això requereix sacrificis individuals», ha detallat.

De la mateixa manera s'ha pronunciat el director d'emergències de l'OMS, Michael Ryan, qui ha insistit que si totes les persones compleixen amb les mesures d'higiene i els països treballen per a controlar els brots es podran evitar els confinaments massius.

«Cal actuar ràpid, apagant els focs de la pandèmia i aquesta és una responsabilitat de tots i per això és important que les mesures siguin compreses per part de la societat i que tots ens unim per a trencar les cadenes de transmissió», ha emfatitzat Ryan, que ha recordat que en les últimes setmanes més del 40 per cent de tots els contagis del Covid-19 a nivell mundial es van produir a Europa.

La gestió asiàtica i la poca confiança dels europeus en els polítics

Paral·lelament, l'epidemiòleg irlandès Michael Ryan, director d'emergències de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), ha explicat el perquè d'aquesta situació i l'ha comparat amb Àsia. Segons ha explicat l'expert, un dels motius principals pel qual els casos de Covid-19 estan incrementant en els països europeus és l'incompliment de les quarantenes, la qual cosa es pot demostrar si es compara la situació actual que hi ha entre Europa i Àsia pel que fa a la propagació de virus.

«L'avantatge que té Àsia és que els ciutadans tenen nivells molt més alts de confiança en els seus governs i tendeixen a aplicar les mesures que se'ls imposa», ha dit l'expert, i ha assenyalat que en aquests països sí que han centrat la seva atenció en la detecció i quarantena «constant i continuada».


Comentaris

envia el comentari