Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Retencions a l'autopista AP-7, entre l'Alt i el Baix Penedès, a causa d'un accident

Comença l'operació retorn a Catalunya per Sant Joan: les mesures especials de Trànsit

Es preveu uns 260.000 vehicles «amb un pic cap a les 7 del vespre»

Els dies festius al voltant de la celebració de Sant Joan arriben al seu final i les carreteres catalanes s'ompliran de gom a gom amb el retorn a les seves cases. El Servei Català de Trànsit (SCT) preveu uns 260.000 vehicles en l'operació retorn del Pont de Sant Joan «amb un pic cap a les 7 del vespre».

En una entrevista a 'El suplement' de Catalunya Ràdio, el director del SCT, Ramon Lamiel ha avançat aquest diumenge al matí que posaran uns 100 quilòmetres de carrils addicionals «en direcció nord i sud per facilitar la descongestió de les vies».

«Tot això, permetrà donar una mica més de capacitat a les vies, més fluïdesa i seguretat a la tornada», ha dit. Lamiel ha recomanat optar per «alternatives» a l'AP-7 si és possible perquè esperen que l'autopista estigui «congestionada», especialment a la tarda.

«L'AP-7 serà una via congestionada, és important buscar alternatives per descongestionar-la», ha avisat el director del SCT, que demana «precaució» a la carretera per evitar accidents i morts.

Mesures especials de circulació, ordenació i regulació de trànsit

L’operació tornada de diumenge 26 de juny es durà a terme entre les 12 i les 24 hores, amb grans complicacions durant la tarda, quan hi haurà el pic.

Des de Trànsit s'ha fet una anàlisi de les dades de mobilitat i retencions de l'operació especial de Sant Joan d'anys anteriors. Les vies que poden concentrar els principals problemes són l'AP-7 nord de Sant Celoni a la Roca del Vallès i l'AP-7 sud a partir de Vilafranca del Penedès.

En aquest sentit, en l’operació tornada s’instal·laran més de 100 km de carrils addicionals en sentit contrari a l'habitual a l’AP-7 nord entre Sant Celoni i Montornès del Vallès, a l’AP-7/B-23 entre Vilafranca i Molins de Rei i a la C-32 nord entre Sant Andreu de Llavaneres i Montgat i a la C-32 sud entre Gavà i Cornellà de Llobregat, per augmentar la capacitat viària d’aquestes vies i trams.

A més, també s’habilitaran altres mesures especials a la C-31, C-65 i GI-662 a la Costa Brava, a l'N-II a Tordera, a l’N-340 al Vendrell, a la C-14/N-420 a Montblanc, i el carril bus-VAO de la C-58 s’obrirà a tots els vehicles (a excepció de camions).

Cal remarcar que durant el retorn de l'operació especial, a través dels panells de missatgeria variable i d’equips de senyalització mòbils a peu de carretera indicarà en punts de convergència de dues vies i enllaços, les rutes menys congestionades per tal que els conductors i conductores puguin prendre la decisió ja amb el viatge iniciat.

Concretament es facilitarà informació en aquestes cruïlles de decisió: AP-7/C-32 al Vendrell en sentit Barcelona;C-32/C-15 (cap a AP-7) a Vilanova i la Geltrú en sentit Barcelona i a Sant Pere de Ribes en sentit Tarragona; C-32/C-31 a Castelldefels en sentit Barcelona; AP-7/C-35 (cap a N-II/C-32) a Maçanet de la Selva en sentit Barcelona; C-35 en sentit AP-7 a Maçanet de la Selva; C-32/C-60 (cap a AP-7) a Mataró en sentit Barcelona; AP-7/C-60 (cap a C-32) a la Roca del Vallès en sentit Barcelona.

Els camions no podran circular per l'AP-7

El Servei Català de Trànsit ha aplicat una sèrie de restriccions a la circulació de vehicles pesants. Aquest diumenge 26 de juny, els camions no podran circular entre les 17 i les 22 hores per l'AP-7 entre Maçanet de la Selva i l'Hospitalet de l'Infant. També hi ha establerts restriccions a: C-253, C-35, C-63, GI-681, GI-682 i N-240, N-II, N-340 i N-340a.

L’objectiu és que al llarg de l’operació especial de Sant Joan es pugui gestionar amb més celebritat la retirada de vehicles avariats o accidentats que obstaculitzin l’autopista i la mobilitat.